Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvolu měla ukrýt řeka!

Zavražděný Tomáš přezdívaný Potok
 (Autor: archiv)
31. března 2007
02:00

Daleko obludnější scénář, než se tušilo, má podle všeho vražda Tomáše P. (16), přezdívaného Potok, kterého ubodali dva spolužáci

Daleko obludnější scénář, než se tušilo, má podle všeho vražda Tomáše P. (16), přezdívaného Potok. Nejenže ho zezadu dvakrát bodl jeho nejlepší kamarád Ondřej R. (18), jenž ho s Ladislavem Š. alias Škvorem vylákal na schůzku do zámeckého parku. Těžce zraněného chlapce chtěla dvojice vrahů ještě vhodit do řeky! Zabránila tomu pravděpodobně jen přítomnost rybáře, který seděl pod náspem, a když uviděl, co se děje, zavolal policii... "Určitě to tak bylo. Byl jsem s klukama nedaleko odtud a když na místo přijela policie a sanita, mluvilo se o tom, i když už mě k Tomášovi nepustili. Všude byly pásky a jen ten rybář se tam pohyboval," řekl včera kamarád mrtvého chlapce Filip V. (16). Podle něj a kluků v hloučku, kteří se sešli na místě tragédie, byl Tomáš hodný a prima kluk. V posledním roce se ale upnul právě na Ondru. "Vymlouvali jsme mu to. Ondra s Láďou sem chodili kouřit "trávu". Byli tím známí. Když ho zabíjeli, museli být sjetí," spekulovali kluci. Na skále zapalovali svíčku, co nejvýš, aby prý byla co nejvýš k nebi a jeho duši. "Bude to Potokova skála. Měl to tady rád," dodal Filip. "Slyšela jsem o té verzi, že ho chtěli vhodit do vody, ale zatím to není potvrzeno,“ řekla včera krajská tisko-vá mluvčí Jarmila Hrubešová. Policisté prověřují i kdo volal záchranku, protože je to podle všeho důležité při obvinění vrahů. Podle prvotních informací volali po-moc právě mladí vrazi, když viděli, co provedli a že jejich odporný čin má svědka... Soudce včera rozhodoval o vazbě obou pachatelů.


Jak došlo k vraždě Vrazi vylákali Tomáše P. (+16) ve středu do parku pod zámkem v Klášterci nad Ohří. Důvodem bylo, že chtěli vykrást byt jeho rodičů a ukrást rodinné auto. Říkal jim, že mají doma hotovost, prý padesát tisíc korun. Napadli ho, když jim nechtěl dát klíče od bytu. Tomáš se bránil a lehce zranil jednoho z útočníků. Ondřej R. ho při potyčce bodl dvakrát do zad, přičemž mu propíchl ledvinu. Lékaři už Tomáše nemohli zachránit, týž den v noci v nemocnici zemřel.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání