Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oblíbení muzikanti přišli o veškeré „nádobíčko“: Zachrání je jejich fanoušci?

Autor: chal - 
18. února 2020
17:39

Vykradená zkušebna je noční můra pro každou kapelu. Skupina I Love You Honey Bunny si tenhle zlý sen prožila loni v říjnu. Hudebníci přišli o vybavení za desítky tisíc korun. Fanoušci mají nyní šanci svým oblíbeným muzikantům pomoct.

Když členové pražské indie-rockové kapely I Love You Honey Bunny loni 15. října přišli ke své zkušebně v Libni, okamžitě si všimli, že něco nehraje. Okno zkušebny bylo totiž dokořán. Vzápětí se rockerům potvrdily ty nejhorší obavy  – někdo je okradl. „Přišli jsme ke zkušebně, kde jsme našli rozbité okno,“ popsala kapela loni Blesku.

Zloději si odnesli kytarové kombo, zesilovače a klávesy. Celkem napáchali škodu přes sto tisíc korun! Hudebníci ještě doufali, že svou aparaturu najdou po pražských zastavárnách, zatím se tak ale nestalo.

A jelikož nikam nevedlo ani policejní vyšetřování, kapele nezbylo než se se ztrátou výbavy smířit. „Policie definitivně odložila případ vykradení naší zkušebny a tím se šance na nalezení našich věcí definitivně rozplynuly,“ informovala skupina na svém facebooku v pondělí.

Fanoušci se ovšem I Love You Honey Bunny rozhodli nenechat ve štychu a řada z nich kapele nabídla finanční pomoc. „Hodně z vás se ptalo, jestli plánujeme založit transparentní účet. Po dlouhé debatě jsme se ho nakonec rozhodli spustit. Chybí nám 120 000Kč,“ popsali muzikanti.

Na účtu se rychle začaly hromadit první dary. „Kdyby se náhodou stal zázrak a něco se našlo, peníze použijeme na nahrání nových písniček. Děkujeme všem za podporu a těšíme se někdy na koncertě,“ uzavřela kapela.

Více informací k veřejné sbírce je na facebookové stránce kapely.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání