Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Nový rok našli ve Štěpánově mrtvého muže: Jeho totožnost zjišťovala policie

Aktualizováno -
9. ledna 2020
07:08
Autor: ČTK - 
7. ledna 2020
14:46

Ve Štěpánově na Olomoucku byl na začátku letošního roku nalezen mrtvý muž. Jeho tělo leželo u potoka Sitka v místní části Moravská Huzová. Policisté vyloučili, že by muž zemřel násilně. Ve středu oznámili, že se jim podařilo vypátrat jeho totožnost.

Tělo bylo nalezeno 1. ledna. Policisté odhadují, že muži bylo kolem 60 až 65 let. Měl střední postavu a byl vysoký 180 až 183 centimetrů. „Má světlé oči s výrazným obočím, krátké prošedivělé vlasy, jeden chybějící přední zub, na temeni hlavy je patrná jizva a dále jizva je také na břiše vlevo od pupku,“ popsala policejní mluvčí Lenka Vanková.

Muž měl na sobě černé nízké šněrovací sportovní boty značky Prestige velikosti 43 až 44, černé ponožky s proužkem světle modré barvy, černé sportovní šusťákové kalhoty, hnědozelenou mikinu se zapínáním na zip, tričko s límečkem se zapínáním tmavě modré barvy se třemi vodorovnými proužky světle modré barvy na prsou a kapsičkou na levé straně.

Policisté se v pondělí obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc. O den později oznámili, že se jim podařilo dosáhnout úspěchu.  „Kriminalistům územního odboru Olomouc se dnes dopoledne podařilo ztotožnit muže, jehož tělo bylo nalezeno dne 1. 1. 2020 ve Štěpánově místní části Moravská Huzová u potoka,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Lenka Vanková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání