Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velká čokoládová krádež: „Čech“ zmizel s 18 tunami sladké pochoutky!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: iStock.com)
Autor: ČTK - 
21. listopadu 2019
23:21

Řidič kamionu v Rakousku zmizel i s nákladem 18 tun čokolády. Vydával se za pracovníka české firmy pověřené transportem 33 palet čokolády do Belgie. O případu informoval rakouský deník Kurier.

Policisté v Tyrolsku a Vorarlbersku teď podle listu pátrají po zlodějích se zálibou ve sladkostech. Regionální televize ORF Vorarlberg informovala, že pachatel zmizel i s 18 tunami čokolády někde mezi západorakouským městem Bludenz, kde byla čokoláda naložena, a Belgií.

Transportem čokolády byla původně pověřena tyrolská přepravní firma, která ale zakázku přenechala maďarské společnosti a ta zase pověřila českou firmu.

Dosud neznámý muž v pondělí přijel do podniku ve městě Bludenz. Podle ORF se vydával za pracovníka české firmy a naložil 33 palet. V Belgii ale na zboží čekali marně.

Policie se domnívá, že poznávací značky na tahači byly kradené, protože nesouhlasily s údaji v dokladech. Dokumenty k přepravě zboží navíc byly padělané, tvrdí policie.

Podobný případ se stal před osmi lety. Neznámí pachatelé v roce 2011 rovněž ve městě Bludenz naložili také 18 tun čokolády a zmizeli neznámo kam. Podle falešných dokumentů měli pověření přepravit náklad do České republiky.

agfor ( 22. listopadu 2019 13:12 )

Ten teda musí mít průjem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání