Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policie rozbila loupeživý gang „mučitelů“: Vyzbrojili se palcátem a šli pro miliony, říká

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2019
09:08

Kriminalisté zadrželi osm lidí z Jihočeského kraje a Rakouska, kteří chtěli jako organizovaná skupina loupežným přepadením získat obnos ve výši několika milionů korun. Skupina letos v únoru vnikla do rodinného domu na Táborsku, kde napadli majitele, jejž při vloupání probudili.

Zadrženým hrozí až patnáctileté vězení. Obviněni jsou z loupeže a porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství. Policie o případu informovala na svém webu. 

„Parta si mezi sebou měla rozdělit podle jednotlivých úloh několik milionů korun. Chtěli loupit, krást, ale také pravděpodobně své oběti mučit, snad aby vyzradili ukryté cennosti či peníze," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Útočníci použili mimo jiné repliku husitského palcátu, který nechali na místě poté, co z domu po nepovedeném činu utekli. Podle policistů tvořili skupinu Češi i cizinci. Jednalo se o Čechy, Rakušany, Turky nebo Íránce. 

„Kriminální zkušenosti mají všichni, není jim cizí ani obchod s drogami," uvedl Matzner. Policisté skupinu zadrželi před pár dny. Všech osm je v celách v Rakousku a České republice. Čeští policisté a jejich zahraniční kolegové zasahovali v Rakousku, Praze, Písku a Strakonicích. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání