Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž se zbraní děsil pasažéry vlaku na Hradecku: Hrozí mu 3 roky vězení!

Ve vlaku sedí muž se zbraní! Vylekaná cestující zalarmovala policii, ta se nestačila divit. (Ilustrační foto)
Ve vlaku sedí muž se zbraní! Vylekaná cestující zalarmovala policii, ta se nestačila divit. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: VaB - 
18. listopadu 2019
14:08

Ve čtvrtek kolem třetí hodiny odpolední zavolal na tísňovou linku cestující z vlaku, který směřoval ze Solnice do Hradce Králové. Tvrdil, že uvnitř sedí ozbrojený muž (44). Údajný ozbrojenec byl prý opilý a do vlaku přistoupil na poslední chvíli na zastávce v Třebechovicích. 

Opilý muž způsobil ve čtvrtek pozdvižení ve vlaku mířícím do Hradce Králové. Když nastoupil, usadil se na schůdcích. „Procházející revizorka si všimla pažby střelné zbraně, která mu vykukovala pod kabátem. Do akce okamžitě vyrazily policejní jednotky, které muže zadržely na vlakovém nádraží na Slezském předměstí a zajistily i jeho střelnou zbraň,“ uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Když ale policisté muže prohledali, zjistili, že jde o planý poplach. „Při bližším ohledání policisté zjistili, že se jedná o airsoftovou pistoli,“ napsala Prachařová. Dodala, že v tomto případě nemusí muž vlastnit zbrojní průkaz. Airsoftovou zbraň může vlastnit osoba starší osmnácti let. Nesmí ji ale nosit viditelně.

„Pro slovní narážky vůči okolí je 44letý muž z Hradecka navíc podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování a přečinu výtržnictví, za což muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Případ policisté i nadále prověřují,“ uzavřela Prachařová. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání