„Do ulice Ke Koh-i-nooru jsme vyráželi okolo 18:00 na základě oznámení ohledně výměny názorů mezi bývalými partnery, při které měl někdo vyhrožovat střelnou zbraní,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan. Na místo se proto sjelo zhruba osm policejních hlídek, včetně Pohotovostních motorizovaných. Jak se ve výsledku ukázalo, celý rozruch byl trošku nafouknutý.

Jeden z aktérů byl skutečně držitelem plynové zbraně, konkrétně pistole, kterou nicméně v dané situaci neměl u sebe,“ uvedl dále mluvčí. Přesto policisté situaci uklidnili a účastníci rozepře skončili na policejním oddělení podat vysvětlení.

 

Podcenění není na místě, ale…

 

Normálně by situaci přijela uklidnit jedna či dvě standardní policejní hlídky. V případě ohlášené zbraně se však policisté museli mít na pozoru. Proto jich také na místo přijel takový počet, navíc vybavených dlouhými střelnými zbraněmi.

„Žádné oznámení samozřejmě nepodceňujeme, nicméně každý by v rámci jakéhokoliv oznámení na tísňovou linku 158 měl uvádět přesné informace, abychom mohli adekvátně zasáhnout,“ sdělil Blesk.cz mluvčí. „Takové situace, při kterých je nahlášen výskyt střelné zbraně, vnímáme jako velice akutní, což odpovídá i počtu přivolaných hlídek. Přitom se ve výsledku ukázalo, že nikdo zbraní nikoho na místě bezprostředně neohrožoval.“
Fotogalerie
14 fotografií