Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otřesné video z Pardubic: Školák vběhl pod trolejbus, ten ho přejel! Ukažte to doma dětem, nabádá maminka chlapce

Autor: dce, jp - 
11. října 2019
11:24

Tragicky mohla dopadnout nehoda z konce září v Pardubicích, kde trolejbus srazil teprve 12letého školáka. Sama maminka městskou policii poprosila, aby zveřejnili video z bezpečnostních kamer, které celou nehodu zachytily. Ukazují, že dítě se před vstupem do vozovky vůbec nerozhlédlo.

K otřesné nehodě došlo 30. září u terminálu MHD u pardubického hlavního nádraží. Dvanáctiletý chlapec se na záběrech rozloučí s kamarády na lavičce u zastávky a vyrazí směrem k přechodu. Z jedné ze zadních zastávek vyjíždí trolejbus a k přechodu dorazí ve stejnou chvíli jako dítě.

Jenže chlapec, který přechází před jiným stojícím trolejbusem, se vůbec nerozhlédne a vstoupí přímo před jedoucí kolos, který ho sráží k zemi. Naštěstí chlapce nabral spíše bokem a pod kolem vozu skončila jen školákova jedna noha, kterou přejedou ještě další kola trolejbusu, než se ho podaří úplně zastavit.

K místu okamžitě přibíhají lidé a chlapci poskytují první pomoc. "Hlídka na místo přijela krátce poté, co došlo ke střetu trolejbusu s 12letým chlapcem. Spolu se svědky poskytli strážníci chlapci první pomoc. Školák se zraněním nohy a hlavy byl předán posádce Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje a převezen do nemocnice. Dobrá zpráva je, že zřejmě bude v pořádku," uvedli strážníci městské policie krátce po události.

„Chlapec se zřejmě zaměřil na sledování, jak mu přijíždí linka číslo tři a tohle úplně vypustil,“ komentoval mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora, který byl s hlídkou na místě nehody v moment, po kterém následoval střet chlapce se zleva přijíždějícím trolejbusem. „Zůstal při vědomí, ale po té silné ráně byl mimo, nevěděl, kde je, co je za den,“ popsal mluvčí strážníků. Hocha poté odvezla záchranka do nemocnice. Jeho léčba potrvá několik týdnů.

V rámci šetření nehody mluvili pochopitelně i s chlapcovou matkou. "Setkali jsme se po nehodě s maminkou zraněného chlapce a dohodli se, že právě tohle video s jejím souhlasem zveřejníme. Jejím i naším přáním totiž je, aby se z jedné chyby, která mohla lehce stát život dítěte, poučilo co nejvíce z vás," píší strážníci na facebooku.

"Pokud uznáte za vhodné, ukažte tyto záběry svým dětem a vysvětlete jim, proč mají v silničním provozu bedlivě dbát své vlastní bezpečnosti. A věříme, že se to netýká jen dětí." Snímek bude navíc kolovat po školách a různých besedách o bezpečnosti. „Jejím i naším přáním totiž je, aby se z jedné, která mohla lehce stát život dítěte, poučilo co nejvíce lidí,“ řekl Sejkora.

Peetee ( 13. října 2019 19:09 )

Ne debil trotl je to.a odsedet by si to mel trotl starsi za to co privedl na svet

Nezadat ( 13. října 2019 08:49 )

Ty jsi ale debil.

Trotl2 ( 12. října 2019 01:25 )

Řidič si to odsedí. Dobře mu tak

Trotl2 ( 12. října 2019 01:21 )

Prase ten nejel 15 km v hodine

sigmae ( 12. října 2019 00:39 )

všimni si že v podstatě kluk narazil do autobusu, holt autobus uskočit nemůže

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání