Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Řidič srazil na Přerovsku matku s dětmi a kočárkem! Zřejmě projel přechod na červenou! říká policie

Řidič přehlédl červenou a srazil matku s kočárkem a  dětmi. Pro jedno dítě musel přiletět vrtulník! (Ilustrační foto)
Řidič přehlédl červenou a srazil matku s kočárkem a dětmi. Pro jedno dítě musel přiletět vrtulník! (Ilustrační foto)  (Autor: Michal Moták)
Aktualizováno -
17. září 2019
19:30
Autor: VaB - 
17. září 2019
10:34

V pondělí 16. září došlo v obci Slavíč na Přerovsku k vážné dopravní nehodě. Řidič osobního auta srazil maminku s kočárkem a dětmi na přechodu pro chodce. Všechny sražené museli záchranáři převézt do nemocnice, zasahovat musel i vrtulník.

Žena přecházela přes přechod s kočárkem a dalšími dvěma malými dětmi po přechodu pro chodce přes silnici I/47 v obci Slavíč na Přerovsku. Na semaforu pro chodce podle policie patrně svítila zelená. V tu chvíli se zničehonic přiřítila dodávka. Řidič peugeotu zřejmě přehlédl červenou na semaforu a nezastavil.

„Mladá žena přecházela s dvěma malými dětmi a dalším dítětem v kočárku silnici I/47 po přechodu pro chodce v době, kdy jí svítila zelená. Z prvotního šetření a sdělení svědka události měl jet řidič s vozidlem Peugeot Partner po uvedené komunikaci v pravém jízdním pruhu ve směru na Lipník nad Bečvou a při tom pravděpodobně přehlédl červené světlo na semaforu a nezastavil,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Všechny zraněné chodce museli záchranáři převézt do nemocnice. Pro zraněné dítě musel přiletět záchranářský vrtulník a následně ho transportoval do ostravské fakultní nemocnice. FTV Prima večer informovala, že všichni tři zranění jsou mimo ohrožení života a ve stabilizovaném stavu. „Dechové zkoušky byly u řidiče i chodkyně negativní. Nehodu stále vyšetřujeme,“ zakončila Zajícová. 

Monikay ( 17. září 2019 14:21 )

když už si ani maminka s kočárkem a třemi dětmi nemůže být jistá na přechodu....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání