Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík v MHD napadl revizorku i cestující: Na řidiče vytáhl orientální zbraň!

Mladík napadl revizorku a cestující: Na řidiče pak vytáhl nunčaky (ilustrační fotografie)
Mladík napadl revizorku a cestující: Na řidiče pak vytáhl nunčaky (ilustrační fotografie)  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada, archiv DPO)
Autor: VaB - 
2. září 2019
14:57

Už na začátku července revizorka v jihlavském trolejbusu kontrolovala mladíka, který, jak se ukázalo, neměl platnou jízdenku. Mladík nechtěl přijmout pokutu, a proto revizorku a několik cestujících napadl. Na řidiče se dokonce pokusil uplatnit zbraň známou z orientálních akčních filmů. 

K případu, který na počátku září dospěl ke svému završení, došlo v Jihlavě na trase městské hromadné dopravy vedoucí ve směru od ulice Havlíčkova na ulici Brtnická. „V trolejbusu cestoval mladík, kterého kolem půl čtvrté odpoledne kontrolovala revizorka. Muž neměl platnou jízdenku a při řešení situace nejprve spolupracoval,“ popsala Jana Kroutilová z krajského ředitelství policie na Vysočině.

Poté se vše ale zvrtlo. Mladík po revizorce hodil plechovku s vodou. Poté několik cestujících postříkal čistícím prostředkem a dal se na útěk. „Řidič trolejbusu za ním vyběhl a dostihl ho. Mladík se ale nechtěl jen tak vzdát, vytasil proti němu nunčaky a zaútočil!“ vylíčila Kroutilová.  Řidič naštěstí pokus o úder vykryl a mladíkovi zbraň sebral. Devatenáctiletý delikvent raději zahájil kvapný ústup.

Zdálo se, že utekl, ale po chvíli se mladý bojovník do trolejbusu vrátil a pustil se znovu do díla. Vystříkal tam čistící prostředek a teprve pak nadobro zmizel.

Policisté přijali trestní oznámení a po muži začali pátrat. „Nunčaky, které mladík při útoku použil, jsme zajistili,“ dodal por. Bc. Martin Varhaník, komisař oddělení obecné kriminality. Případ si převzali kriminalisté jihlavského odboru. Ti nakonec dopadli mladíka pocházejícího z Třebíčska. „Muž byl obviněn z pokusu přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví,“ řekl npor. Ing. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak uvedla tisková mluvčí Kroutilová, mladík byl v minulosti za výtržnictví již opakovaně soudně trestán, vloni odešel od soudu s podmínečným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do konce roku. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestné činy lze uložit odnětí svobody až na tři roky,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů. 

 

agfor ( 2. září 2019 15:25 )

Drzost revizorů je často hrozná. Myslí si, že když jsou chráněni zákonem, že si můžou dovolit všechno. Stejně jako úřednický dobytek.

zdravymozek ( 2. září 2019 15:21 )

Morálka lidí je v zadeli!! To by si za totáče ti parchantíci nedovolili !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání