„Na místo vyjely tři pozemní týmy a z Ostravy vzlétl vrtulník,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. „Záchranáři začali s resuscitací muže (†39), který utrpěl mnohačetná zranění. Veškeré pokusy obnovit jeho krevní oběh ale byly neúspěšné.“

„Ve vozidlech zahynuly čtyři osoby. Záchranáři zahájili resuscitaci devětatřicetiletého muže, který utrpěl mnohočetná poranění. Veškeré pokusy obnovit jeho krevní oběh však byly neúspěšné. Ani snaha o záchranu dalšího postiženého nevedla k záchraně. Oba muži na místě podlehli svým zraněním,“ uvedl Humpl.

Přejel do protisměru

Podle policie zemřeli spolujezdci z obou vozidel ve věku 15, 31 a 39 let. Totožnost čtvrté oběti, řidiče jednoho z vozů, policie ještě nezná.

Řidič (43) druhého automobilu utrpěl středně těžká zranění. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ dodal Humpl. Vrtulník jej transportoval do ostravské fakultní nemocnice.

„V obou automobilech cestovali cizinci,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

Podle policie řidič vozu značky VW Touran vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucí jízdní soupravou - automobilem VW Sharan s přívěsem.

VIDEO: Čtyři mrtvé si vyžádala i nehoda na Slovensku, ke které došlo před měsícem.