Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nehoda autobusu na Kroměřížsku má 9 zraněných! Šofér narazil do stromu

Aktualizováno -
6. června 2019
19:49
Autor: ČTK - 
6. června 2019
13:51

Ve Střílkách na Kroměřížsku ve čtvrtek ráno havaroval linkový autobus. Narazil do stromu, zranilo se devět lidí, všech osm cestujících i řidič. Dvě zranění jsou těžká. Pro jednu ženu musel letět vrtulník. Havarované vozidlo patří společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště.

„Osmadvacetiletý řidič linkového autobusu jel směrem od hlavního tahu I/50 na Střílky. Těsně před obcí najel na krajnici, ta se pod ním utrhla a vjel do příkopu, kde čelně narazil do stromu,“ popsala nehodu mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

„Čtyři jednotky hasičů nyní zasahují ve Střílkách na Kroměřížsku u dopravní nehody autobusu, který narazil čelně do stromu. Zasahují zde všechny složky IZS,“ informovali hasiči. 

Nejprve se odhadovalo, že je zraněných šest, ale podle policie počet vzrostl na devět. Dvě zranění jsou vážná. Dvacetiletou zraněnou ženu transportoval do zlínské nemocnice vrtulník.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan ČTK řekl, že kromě ženy transportované vrtulníkem převezli zdravotníci dva zraněné do nemocnice do Zlína, tři zraněné do Uherského Hradiště a tři do Kroměřížské nemocnice. Vrtulník vyslala Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, která na místo nehody poslala i pozemní posádku.

Zástupce ředitele pro autobusovou dopravu ČSAD BUS Uherské Hradiště Ivan Kallus ČTK řekl, že autobus jel na pravidelné lince z Brna do Uherského Hradiště. Jednalo se podle něj o vůz značky MAN Lion's Regio. "Autobus je šest roků starý, byl ve velmi dobrém stavu," uvedl Kallus. O příčinách nehody nechtěl spekulovat.

V uplynulých dnech došlo ve Zlínském kraji k nehodám dalších dvou autobusů. Ve středu 29. května se u Tlumačova srazil autobus městské hromadné dopravy s dodávkou, pět lidí utrpělo zranění. V úterý pak u Zlína shořel linkový autobus jedoucí na pravidelné lince do Luhačovic. Všech 15 cestujících i řidič z něj stihli včas vystoupit, nikomu se nic nestalo.

mesalina ( 6. června 2019 17:53 )

ty jsi vážně kobliha

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání