Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doprava na D1 opět kolabovala: Kolona dosahovala bezmála 30 kilometrů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Aktualizováno -
24. května 2019
09:22
Autor: ČTK - 
24. května 2019
06:44

Porucha kamionu zkomplikovala provoz v pátek ráno na D1. Kolona, která se vinou dopravní situace vytvořila, měřila až 27 kilometrů.

Porouchaný kamion v pátek ráno částečně zablokoval dálnici D1 v zúžení na zhruba 141. kilometru u Velkého Meziříčí na Žďársku ve směru na Brno.

Krátce před půl osmou hodinou ranní kamion stále ještě čekal na odtah. Jeden pruh zůstal sice průjezdný, ale na místě se vytvořila pomalu jedoucí mnohakilometrová kolona. Ta tou dobou dosahovala až 20 kilometrů. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

O chvíli později se kolona zastavila úplně a řada stojících vozidel narostla údajně až 27 kilometrů. Tou dobou už měl být sice kamion odklizen, dopravu však blokoval ještě jeho návěs.

Po několika desítkách minut se konečně podařilo provoz obnovit a kolony na dálnici a na objízdné trase se pomalu začaly rozjíždět.  „Plně zprůjezdnit se dálnici podařilo v 8:00. Návěs byl odstraněn,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Kamion zůstal kvůli poruše stát v úseku, kde je v současnosti dálnice zúžena kvůli opravám. Po 06:00 tak pomalu jedoucí kolona aut dosahovala nejméně ke 134. kilometru u Měřína.

krissx ( 24. května 2019 09:43 )

To je už k pláči v té banánové zemi. Jeden kamión zůstane stát a stojí půl republiky. Zřejmě tam nahoře sedí samí "bezmozci". Stačilo by si sednout s těma vyžranýma p r d e l a m a do těch nových bavoráků a zajet se podívat k našim sousedům jak se to dělá. Dálnice v Německu už je ohraná písnička tak co třeba do Polska a Slovenska? Jsme jedna velká ostuda a hnus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání