Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Narkoman vjel autem do tunelu pro pěší: Těsně minul mámu s kočárkem a srazil penzistu (84)!

Aktualizováno -
17. dubna 2019
14:50
Autor: ČTK - 
17. dubna 2019
09:58

Policisté obvinili z pokusu o vraždu pětatřicetiletého řidiče, který loni vjel do podchodu v Uherském Hradišti, zranil tam jednoho muže a další lidi ohrozil. Muži hrozí odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest. 


Muž, který v červenci 2018 vjel automobilem do podchodu a zranil v něm 3 lidi, je obviněn z vraždy ve stadiu pokusu, těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. ČTK to sdělila v tiskové zprávě krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

K nehodě došlo během pronásledování. Pětatřicetiletý řidič místy až stokilometrovou rychlostí ujížděl v Uherském Hradišti policejní hlídce. Při honičce vjel do podchodu pod železniční tratí v Husově ulici, kam mají motorová vozidla zákaz vjezdu, a zranil v něm tři lidi, z toho jednoho vážně.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana srazil řidič v podchodu muže ročníku narození 1934. „Chodec utrpěl zranění dolní končetiny, břicha a hrudníku. Byl převezen do nemocnice v Uherském Hradišti. Na místě byli ošetřeni také matka s dítětem, u nich ale nedošlo k přímému kontaktu s vozidlem,“ řekl krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Muž chodcům neposkytl pomoc a z místa ujel. Policii se ho ale podařilo dopadnout. Kriminalisté po incidentu muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě, po vyšetřování i znaleckých posudcích vyšetřovatel právní kvalifikaci změnil na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu a zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Podle informací zveřejněných policií znalci totiž označili počínání muže za volantem za mimořádně agresivní a extrémně riskantní.

„V průběhu vyšetřování ještě krajský vyšetřovatel obvinění rozšířil na trestný čin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, protože při prohlídce vozidla VW Polo nalezli uvnitř kompletní varnu pervitinu,“ uvedla mluvčí. Řidič byl v době řízení podle znaleckého posudku pod vlivem pervitinu. Nemá ani řidičské oprávnění.

„V rejstříku trestů má devět záznamů za majetkovou, násilnou trestnou činnost a trestnou činnost ve spojitosti s omamnými a psychotropními látkami,“ uvedla mluvčí.

kamca25 ( 17. dubna 2019 15:30 )

Tady je videt jak ochrané složky a nikdo to nema pod kontrolou! Ja se ted mam bat chodit ven se svym diteme? Je videt, že v česku opravdu neni bezpečno!

petr12 ( 17. dubna 2019 10:47 )

špínu fetáckou proč živit trest smrti jenže to nejde když v poslanecké sněmovně sedi za 120000 tisíc měsíčně stejná pakáž a ještě verbež udáva!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání