Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

V kojeneckých lehátkách zemřelo 30 dětí: Má je 5 milionů rodin

Americká firma z koncernu Mattel stahuje z trhu přes 5 milionů houpacích kojeneckých lehátek Rock'n'play.
Americká firma z koncernu Mattel stahuje z trhu přes 5 milionů houpacích kojeneckých lehátek Rock'n'play.  (Autor: Oficiální zdroj)
Autor: ČTK - 
13. dubna 2019
08:29

Firma Fisher-Price stahuje z trhu téměř pět milionů kojeneckých lehátek s názvem Rock 'n Play Sleeper poté, co v nich během posledních deseti let zemřelo přes 30 dětí. Informovala o tom agentura AP.

Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků vyzvala všechny zákazníky, kteří si lehátko koupili, aby ho okamžitě přestali používat a kontaktovali firmu Fisher-Price s žádostí o vrácení peněz.

Společnost Fisher-Price z americké hračkářské skupiny Mattel se rozhodla stáhnout lehátka z trhu dobrovolně, trvá ale na bezpečnosti produktu. Podle ní bylo v případech úmrtí kojenců lehátko používáno v rozporu s návodem a děti nebyly připoutané.

Nepřipoutaná nemluvňata v lehátku zemřela, když se převrátila ze zad na břicho nebo na bok, uvedla společnost, aniž sdělila přesnou příčinu úmrtí. Podle některých zpráv se děti v lehátku udusily.

Svolání se týká 4,7 milionu lehátek prodaných od roku 2009.

 

PPP150W ( 13. dubna 2019 09:49 )

Američané musí mít návod na všechno. Třena i na to, že kočka se nepere v pračce a nesuší v mikrovlnce. Pokud to tam není a k něčemu podobnému dojde, soudí se a obvykle vyhrávají. Jako ten hulič, který si vykouřil rakovinu a tvrdil, že na cigaretách toto nebezpečí nebylo uvedeno. Tenkrát skutečně nebylo a on vysoudil miliony, které však už neužil, protože krátce na to zakukal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání