Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Havlíčkově Brodě se srazil vlak s lokomotivou! Projela na červenou

Aktualizováno -
27. února 2019
13:43
Autor: ČTK - 
27. února 2019
11:12

V železniční stanici Havlíčkův Brod se ve středu střetl nákladní vlak s posunovanou lokomotivou. Nehoda přerušila provoz v úsecích Havlíčkův Brod - Šlapanov a Havlíčkův Brod - Pohled. Cestující vozí autobusy. Vlaky nevykolejily, nikdo se nezranil. Škoda je přes 1,5 milionu korun. Lokomotiva projela návěst stůj, řekl ČTK Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce, která kolizi vyšetřuje.

Nehoda se stala sedmadvacátého února asi v 8:40. Strojvedoucí nebyli pod vlivem alkoholu. Ukázaly to dechové zkoušky, řekla policejní mluvčí Stanislava Miláčková. Provoz na železnici by podle Drápala mohl být obnoven dnes odpoledne. Omezený úsek po Šlapanov leží na trati na Jihlavu. Denně po ní projede asi 16 většinou osobních vlaků oběma směry. Trať na Žďár nad Sázavou, kde je omezený úsek z Havlíčkova Brodu po obec Pohled, je vytíženější. Denně po ní projede asi 22 spojů oběma směry, polovina z nich jsou rychlíky. Cestující dnes musí počítat se zpožděním.

Drážní inspekce na Vysočině vyšetřuje i úterní kolizi na jihlavském hlavním nádraží, při které se lehce zranili dva cestující. Do stojícího osobního vlaku tam narazila posunovaná lokomotiva s dvěma vagony. Zabývá se také případem jízdy vlaku bez strojvedoucího ve Velkém Meziříčí na Žďársku z 19. února. Ve vlaku tou dobou bylo 11 cestujících, nikomu se nic nestalo. "Na závěry je ještě brzy, věc se stále vyšetřuje," řekl dnes Drápal. Už dříve uvedl, že vlak měl technické problémy, kvůli nimž strojvedoucí vyšel vlaku, aby se je pokusil opravit. Následně se vlak samovolně rozjel. Zastavil sám po několikakilometrové jízdě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání