Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podnikatel zastřelil dvě slůňata: Prý v sebeobraně, hájí se. Veřejnost ho chce lynčovat

Autor: ital - 
13. února 2019
16:20

Americký podnikatel Mike Jines podnikl loni lov v africkém Zimbabwe, při němž zastřelil dvě sloní mláďata. V lednu se některé fotky z lovu objevily na sociálních sítích a muž za ně sklidil obrovskou kritiku. Jines se nyní hájí, že mladá zvířata usmrtil v sebeobraně.

Podnikatel Mike Jines odjel v říjnu 2018 do Zimbabwe, aby se zúčastnil lovu pod vedením profesionálního lovce Maxe Delezenna. Společně zastřelili dvě slůňata, nad jejichž mrtvolami se společně vyfotili.

V lednu 2019 fotografie sdílel na facebooku Darrel Eisman, který pod ně napsal: „Omlouvám se za takové znepokojující fotky. Pokud se vám nelíbí, co vidíte, prosím, sdílejte a dejte Miku Jinesovi vědět, co si myslíte.“ Na sociální sítě přiložil i podnikatelův e-mail. Obrázky sdílelo více než 56 000 uživatelů a objevily se pod nimi tisíce komentářů označující je za „příšerné“ a „odporné“.

„Trhá mi srdce, když vidím, jaké krutosti se dopouštějí takoví mizerové na nevinných tvorech. Měli by být potrestáni a vůbec by se měl zakázat lov. Spousta zvířat v Africe je už na pokraji vyhynutí,“ napsal někdo z FB uživatelů.

„Nemáš žádné srdce ani duši! Je to odporné a ubohé. Je mi smutno, když to vidím,“ objevilo se ve statusu na twitteru. „Na světě je zlo a pak tu jsi ty, Miku Jinesi! Doufám, že tě jednou za tohle stihne trest!“ napsal jiný.

Od uveřejnění snímků se však Jines brání a říká, že jde pouze o mystifikaci, kterou vypouštějí média. Pro televizní stanici CBS 46 řekl: „Slony na fotkách jsme zastřelili v sebeobraně při nevyprovokovaném útoku. Obě to byly plně dospělé slonice, nikoliv mláďata.“ Také tvrdí, že zvířata byla zabita v souladu se zákony jak Zimbabwe, tak USA.

Ruth ( 13. února 2019 18:40 )

Vadí mi to jako Vám, a je to přesně tak, jak píšete. Jsou to sprostý vrazi a devianti, a podle toho by se s nimi mělo zacházet.

Dannero ( 13. února 2019 17:08 )

co mě opravdu vadí je že jim říkají lovci, to není lov, ale zabíjení zvířat. Lov je způsob obstarání potravy. Neexistuje žádný sportovní lov, tím si jen kryjí před společností svou úchylku. Dělají to samé co sérioví vrazi, ujíždí na zabíjení, takže pro ně platí stejné označení devianti. Takže nadpis by měl znít "Deviant zabil dvě slůňata."

PPP150W ( 13. února 2019 16:56 )

Škoda, že na blízku nebyly matky těch slůňat. Opravdu bych těm dvěma idi..ům přál, aby se pod jejich nohami vsákli do africké země. Hnojivo z nich by bylo to jediné, čím by tomuhle světu prospěli.

MarosV ( 13. února 2019 16:54 )

Někdy si říkám,že paní rakovina úřaduje na nesprávných místech. Tento zmetek by jí zasloužil a hezky pomalu,šmejd jeden zas...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání