Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Děti v Krkonoších riskují život. Hrají si pod stříškou zatíženou tunami sněhu

Autor: ital - 
7. února 2019
20:05

Na facebooku polského Krkonošského národního parku se objevilo video ze Špindlerova Mlýna, jak malé děti hazardují se životem. Na záznamu je vidět, jak děti zalézají pod dřevěnou stříšku, na které leží tuny sněhu. Nikdo nemá představu, jakou nosnost může mít tato malá konstrukce. Dospělí pohybující se okolo vůbec nebrali nebezpečí na vědomí.

V Krkonoších si děti našly nebezpečnou zábavu. Na parkovišti u Špindlerovy boudy se schovávají pod dřevěnou stříšku zatíženou obrovskou hmotností sněhu. Nikdo přitom nezjistil, jakou váhu může tato drobná konstrukce unést. Přestože to na první pohled vypadá jako nevinná zábava, při níž se děti protahují úzkým otvorem, může to mít fatální následky.

„Prosíme o ostražitost. Dospělí na dětské počínání vůbec nereagují. Nikdo nezjišťoval nosnost přístřešku. Není to objekt určený pro zimní využití,“ píše se na facebooku KRNAPu. Stříška běžně slouží přes léto pro uschování jízdních kol.

S jednou z pracovnic hotelu Špindlerova bouda mluvila redakce TN.cz. Žena pro ně vypověděla: „Je to šílená zábava, ale nemůžeme s tím nic dělat. Okolo přístřešku leží tři metry sněhu a my se k němu nemáme jak dostat.“

petrw ( 8. února 2019 06:26 )

mají si kde hrat ...a rodicum to nevadi ..udelaji si jiné z m e t k y

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání