Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manévry v Karlových Varech: Lupiči vybrali zlatnictví, šperky možná schovali v lese

Aktualizováno -
5. února 2019
21:25
Autor: DH, shp - 
4. února 2019
11:04

Dva neznámí pachatelé vyloupili v pondělí ráno v ranních hodinách zlatnictví na jedné z karlovarských ulic. Škoda dosahuje až pěti milionů korun. Policie podnikla masivní pátrací operaci.

„Dnes v ranních hodinách došlo v Karlových Varech k vloupání do zlatnictví. Škoda je předběžně odhadnuta na několik milionů korun,“ řekla Blesku policejní mluvčí nprap. Kateřina Krejčí.

K vloupání došlo podle policie v lázeňské části města, konkrétněji v jedné z nejrušnějších ulic - na Staré Louce. U hotelu Krásná královna, kde se zlatnictví nachází, po celé dopoledne stálo několik policejních vozidel. Na místě vloupání se pohybovalo několik policistů i kriminalistů v civilu. 

Podle informací TV Nova byli pachatelé dva. Odnesli si šperky a luxusní hodinky v hodnotě asi pěti milionů korun. Celá loupežnická akce trvala pouhé dvě minuty a 7 sekund. Policisté prošetřují i možnost, že lupiči schovali cenné předměty v místním lese.

Na dopadení zlodějů nyní policie usilovně pracuje. „Do akce jsme nasadili policejní vrtulník a v terénu jsou také psovodi s policejními psy,“ uvedla Krejčí.

"Když jsme na 9:30 přišly do práce, tak už tady policejní auta stála a všude byli policisté," řekly ČTK pracovnice sousedního klenotnictví Pandora. Vyloupené zlatnictví ale není ohrazeno policejní páskou, a tak si běžní turisté nebo lázeňští hosté většinou ničeho nevšimli.

Mít v Karlových Varech zlatnictví nyní platí za rizikové podnikání, policie zde vloupání do podobného podniku řeší již podruhé v poměrně krátkém časovém intervalu. Na konci ledna tohoto roku zde lupiči přepadli zlatnictví u autobusového nádraží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání