Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž zapadl do větrací šachty, kde prostál celou noc. Ráno jej podchlazeného vyprostili policisté

Autor: ital - 
22. ledna 2019
20:00

V noci ze soboty na neděli se v Ústí nad Labem v ulici U Kostela stala muži ve středním věku nehoda. Když šel po chodníku okolo obchodního domu Labe, spadl do větrací šachty, jejíž poklop byl otevřený. Jelikož se muž nemohl dostat bez cizí pomoci ven, zůstal ve stísněném prostoru celou noc, během níž teplota klesla pod mínus osm stupňů Celsia.

Když šel v sobotu večer neznámý muž po chodníku v ulici U Kostela v Ústí nad Labem, čekalo jej nemilé překvapení. Podle jeho slov někdo nechal odkrytou větrací šachtu a on do ní doposud z neznámých příčin spadl. Jelikož se sám nemohl dostat ven a na blízku se nikdo nenacházel, nezbývalo mu nic jiného než zůstat takto uvězněný celou noc. To zajisté nebylo nic příjemného, neboť teplota spadla pod -8 °C.

Druhý den jej objevil náhodný kolemjdoucí okolo 8:20, který na místo přivolal městskou policii. Těm se podařilo muže vyprostit a poskytli mu první pomoc. Následně jej odvedli do blízké restaurace, kde mu koupili čaj na zahřátí a vyčkali do příjezdu záchranné služby. Muž byl prý podchlazený a poraněný na obličeji. Strážníci poté vrátily kryt od šachty, jenž ležel opodál, zpět na své místo.

Zástupce ředitele městské policie v Ústí nad Labem Jan Novotný řekl: „Muž tvrdil, že šachta nebyla přikrytá poklopem, a proto tam spadl. Nevíme, zda byl v té době pod vlivem alkoholu, jelikož tam stál už dlouhou dobu. Na místo byla přivolána záchranná služba, která jej převezla na vyšetření do nemocnice.“

Lékaři na akutním příjmu v Masarykově nemocnici zjistili, že muž byl podchlazený, avšak nikoliv ohrožený na životě. „Po ošetření propustili muže domů,“ oznámil mluvčí Krajské zdravotní pro Ústecký kraj Ivo Chrástecký.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání