Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maratonce z Německa okradli v Kladně!

Ilustrační foto
 (Autor: profimedia.cz)
8. ledna 2007
02:00

To je ale ostuda! Robbyho Clemense okradli v Kladně. Běžci zmizela výstroj za 200 tisíc. V pokusu o rekord ale pokračuje

Taková hanba! Vytrvalostní běžec Robby Clemens (44) z Německa, který se rozhodl oběhnout zeměkouli, musí překonávat první těžkou překážku. Hodili mu ji do cesty Češi! Při probíhání Kladnem ho tu v sobotu neznámí zloději okradli! Z doprovodného vozu zmizelo prakticky všechno, co si na cestu sbalil! A to z plánovaných 23 tisíc km uběhl zatím pouhých 245... Německý extrémní vytrvalec Robby Clemens vystartoval ve středu z Lipska. Česko je v jeho běžeckém itineráři prvním zahraničním státem, kudy běží. V pátek večer podle plánu doběhl do cíle etapy v Kladně a ubytoval se v jednom hotelu, aby v sobotu nad ránem vyrazil do dalšího etapového města - Příbrami. Po probuzení si ale nestačil protírat oči. Aby mohl vyrazit vstříc svému světovému rekordu, musel by nejspíš vyběhnout bos a ve slipech! Veškerý materiál z doprovodného vozu, včetně sportovního prádla a běžeckých bot, byl totiž pryč! "Celkem jde o výstroj v hodnotě kolem sedmi tisíc eur (195 tisíc korun - pozn. red.). Je to šok, ale budu v cestě pokračovat jakýmkoliv způsobem," uvádí vytrvalec na německých internetových stránkách, které jeho cestu kolem světa bedlivě sledují. "Případ jsme zaznamenali. Pan Clemens byl skutečně okraden. Kde a za jakých okolností, se vyšetřuje," potvrdila Jiřina Forejtová z kladenské městské policie. Realizační tým zatím o víkendu v kladenských obchodech doplnil nouzově nejnutnější věci. Možná využil i povánočních slev... Další výstroj se bude dokupovat doslova v poklusu. Už dnes chce být vytrvalec totiž v Rakousku. Robby Clemens, původní profesí instalatér, chce z Lipska za 298 dní uběhnout 23 tisíc kilometrů, a to hned ve třech desítkách zemí světa. Dalších 15 tisíc kilometrů překoná letadlem. Naplánoval si, že každý den uběhne okolo stovky kilometrů. Sponzorské dary, které při běhu získá, chce věnovat dětem nemocným rakovinou. Zpátky v Lipsku by chtěl být 27. října.


Kdo je Robby Clemens? Před lety uběhl s helmou na hlavě a s neprůstřelnou vestou 700 kilometrů v Iráku, kde právě probíhala válka. Nyní se chce stát prvním člověkem, který oběhne svět za méně než 300 dní. Touží překonat Francouze Serge Girarda, který při běhu z Paříže do Tokia zdolal za 260 dní 19 097 kilometrů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání