Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dvojice ze Vsetína si došlápla na dlužníka: Kvůli čtyřem stovkám jim teď hrozí 10 let ve vězení

Dvojice ze Vsetína si došlápla na dlužníka: Kvůli čtyřem stovkám jim hrozí 10 let ve vězení. (Ilustrační foto)
Dvojice ze Vsetína si došlápla na dlužníka: Kvůli čtyřem stovkám jim hrozí 10 let ve vězení. (Ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ČTK - 
28. prosince 2018
14:04

Policisté obvinili osmadvacetiletou ženu a dvacetiletého muže ze Vsetína z loupeže. Přímo na ulici po předchozím napadení sebrali peněženku osmatřicetiletému muži, který údajně obviněné ženě dlužil peníze. V případě prokázání viny hrozí oběma útočníkům až desetiletý trest vězení.

Událost se podle něj stala několik dní před Štědrým dnem ve Vsetíně, kde žena na údajného dlužníka narazila. „K setkání došlo na chodníku u panelového domu sídliště Rokytnice. Žena po muži požadovala vrácení starého dluhu. To ale oslovený neakceptoval. Žena se muži snažila vytrhnout nákupní tašku, kterou nesl. Začali se o tuto tašku přetahovat,“ uvedl mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.

Žena podle něj vzápětí požádala o pomoc muže, který ji doprovázel. „Chvíli se o tašku přetahovali všichni tři. Mladší z mužů při tahanici udeřil druhého muže dvakrát hlavou do jeho čela. Po těchto úderech se ženě konečně podařilo tašky zmocnit. Žena vytáhla z tašky peněženku, tašku vrátila poškozenému a s kumpánem z místa odešli,“ uvedl Malcharczik.

Po necelé hodině od incidentu policie oba útočníky dopadla. Odcizená peněženka, z níž pachatelé vytáhli peníze, pak skončila v kanále. Celý incident se podle Malcharczika odehrál pro necelých 400 korun.

Dvojice útočníků čelí obvinění z trestného činu loupeže. Muž i žena jsou stíháni na svobodě.

panamira ( 28. prosince 2018 14:58 )

Volové,, to je tak trest smrtí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání