Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První arktická bankovní loupež. Lupič sklidil ostudu a výsměch

Autor: ital - 
23. prosince 2018
15:21

Lupič přepadl nejsevernější banku na světě ve městě Longyearbyen nacházející se na Špicberkách. Se svou kořistí se však příliš daleko nedostal. V městečku s pouhými 2 100 obyvateli jej velice rychle dopadli. Na internetu tento neúspěšný zlodějíček sklidil akorát posměch.

V pátek došlo v nejsevernějším městě na světě k loupeži. Zlodějíček ze zahraničí se rozhodl přepadnout místní banku. Podle obyvatel k něčemu takovému u nich došlo poprvé v historii. „Přepadení se odehrálo okolo 10:40 dopoledne,“ pověděl mluvčí guvernéra v hlavním městě Terje Carlsen.

„Muž měl u sebe střelnou zbraň a obnos peněz. Velmi rychle se nám jej podařilo zatknout v centru města,“ doplnil mluvčí. Policie sdělila, že se jednalo o cizince, který byl na ostrově na výletě. Odmítli však upřesnit detaily týkající se identity lupiče, množství ukradených peněz a typu zbraně.

Pachatele převezli k výslechu na norskou pevninu do města Tromso. Když se zpráva rozšířila na internetu, objevily se pod ní posměšné komentáře. „Nejnesmyslnější bankovní přepadení v norské historii,“ napsal jeden z komentátorů.

Další se vyjádřil: „Zřejmě asi nepomyslel na to, jak se odtamtud dostane.“ Souostroví Špicberky se totiž nachází asi 640 km od pevniny. V zimním období zde mohou teploty spadnout až na -46° Celsia.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání