Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista obviněný z mučení zloděje spáchal sebevraždu! Vynikající kriminalista, říkají kolegové

Kriminalista neunesl vyšetřování GIBS a zastřelil se (ilustrační foto).
Kriminalista neunesl vyšetřování GIBS a zastřelil se (ilustrační foto).  (Autor: archiv blesku)
Autor: DH - 
17. prosince 2018
15:14

Jeden z dvojice policistů, které kvůli údajnému zfackování notorického zloděje vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), spáchal sebevraždu. Uvedla to MF Dnes. Podle kolegů muž neunesl strach z možného propuštění.

Českobudějovický policista podle kolegů nedokázal fungovat pod velkým nátlakem. Minulý týden odjel na chatu, kde se měl následně zastřelit.

„Neunesl to. Byl to vynikající kriminalista, kterému prostě při výslechu tehdy ruply nervy. A teď si neuměl představit, že bude odsouzen a přijde o práci,“ řekl jeho kolega MF Dnes.

Kriminalista čelil vyšetřování GIBS poté, co u výslechu známého recidivisty údajně použil nepřiměřených donucovacích prostředků a s kolegou muže zfackoval. Muži zákona takto měli zloděje přinutit, aby se přiznal i k vloupačkám, které nespáchal. „Došlo k úderu otevřenou dlaní do tváře a k opětovným vulgárním výhrůžkám a k agresivnímu nátlaku. Dotyčný se následně doznal,“ popsal mluvčí inspekce Martin Strouhal.

Zkušený policista se měl ke všemu přiznat. Oba obvinění policisté byli během šetření přeřazeni na administrativní pracovní pozici.

Za napadení a vynucení přiznání policistovi hrozilo i osm let vezení. Vyšetřovatelé jej ale během případu obvinili ještě z dvou trestných činů, konkrétně z vydírání a zneužití pravomoci úřední osoby. A právě to bylo patrně impulsem k tomu, že si sáhl na život.

Generální inspekce bezpečnostních sborů zatím k sebevraždě nepodala žádné stanovisko, pouze uvedla, že se nadále zabývá napadením recidivisty. Muž, kterého kriminalisté zfackovali, notorický zloděj s přezdívkou „Kubánec“, je podle deníku známou postavou českobudějovického podsvětí. Za svoji dlouhou zlodějskou kariéru byl již patnáctkrát trestaný a v tuto chvíli opět vyčkává na soud ve vazbě poté, co pár dní po propuštění vykradl obchod se smíšeným zbožím a sportovní šatnu.

antismejd ( 18. prosince 2018 10:20 )

tak skvělý policista...??? na policistu naprosto slabý jedinec,kterej se posere,když má problém.mimořádně nebezpečný labilní jedinec,který neměl u policie co pohledávat.

ki33 ( 17. prosince 2018 18:31 )

Tak skvělý policista, že mu ruply nervy a dal facku zmetkovi, tak spáchal sebevraždu. A fetky, hajzlové, podvodníci, tuneláři, atd.si žijí skvěle dál. Twoe, kde to jsme. Soudci. Zákony.

zacoaproc ( 17. prosince 2018 17:46 )

To se dneska tak dělá bohužel, že grazla zákon maximálně chrání jako tu ciginu co okradla stařenku doma a její obličej skrývají aby náhodou někdo další nepoznal že zlodejska cikanská krade ale o postizenem se napíše vše! Začnete sekat prsty, pořádně mlátit kriminalniky i podvodníky a bude líp a přestane se vozit po policajtech co dělají svoji práci dobře a to jsem také člověk co má za totality 7 let za sebou v krimu, ale dnes budu hájit policii a ne zločince!

aIIahakbar ( 17. prosince 2018 17:42 )

Co dělal 15x soudně trestaný dobytek mezi živými?

zacoaproc ( 17. prosince 2018 17:33 )

Škoda dobrého policajta! Zmláceni každého grazla, fetaka atd by měla mít policie v popisu práce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání