Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otřesná nehoda u Třince: Čtyři lidé zemřeli při cestě z práce, rodiny nemají peníze na pohřeb

Autor: dce - 
15. listopadu 2018
16:00

Otřesná nedělní nehoda u Třince má smutnou dohru. Čtyři členové posádky dodávky, která se střetla s kamionem se vraceli z práce. Podle všeho se jednalo o skupinu ukrajinských pracovníků, kteří jeli do své domoviny. Zoufalé rodiny shánějí peníze na repatriaci těl.

K tragické nehodě došlo v neděli krátce před 4. hodinou ranní v Třinci-Neborech. Dodávka s ukrajinskými dělníky se srazila s kamionem. „Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Čtyři cizinci z dodávky byli na místě mrtví, jednoho z nich našli s těžkými poraněními pod dodávkou hasiči. „Byl při vědomí, týmy zdravotnické záchranné služby mu podaly léky tlumící bolest a poté jej vyprostili hasiči. Prvotní vyšetření ukázalo poranění pánve a břicha, vyloučit nebylo možno ani další zranění,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Muž byl v kritickém stavu převezen do nemocnice.

Rodiny obětí jsou zdrceny. Řidičem vozu byl teprve dvacetiletý Jevgenij Rosokhi. Skupina dělníku mířila z práce domů, zpět na Ukrajinu.

Obyvatelé obce, odkud Jevgenij pocházel, uspořádali sbírku na pomoc rodinám - chtějí z ní financovat pohřeb, ale i převoz těl do vlasti. Kdy k tomu ale dojde zatím nevědí, repatriaci těl zatím řeší místní ministerstvo zahraničí.

offline ( 15. listopadu 2018 21:57 )

Každý ať sedí na prd eli tam kde se narodil. To že stamiliony lidí lezou kam nemají, neni normální a všichni na to dojedeme. To nemá s rasizmem nic společného. Ukrajinec na Ukrajině mi nevadí. Ukrajinec kdekoli jinde tam nemá co dělat a ať chcípne tedy.

jasnovidec01 ( 15. listopadu 2018 18:29 )

offline: K.R.Á.V.O. škoda že jsi tam nezhebla ty !jsi rasistka a tvá nenávist vůči cizincům se ti vymstí...a doufám že brzo,tady jde o lidské životy a né o politiku ...asi jsi jalová krá.va co nemá fakany a proto závidíš ukrajinkám jejich plodnost co ??

offline ( 15. listopadu 2018 17:55 )

Ukrajinců je a bude dostatek. Přestože po roce 1990 odešlo na Západ nejméně 5 milionů Ukrajinců, statečné ukrajinské matky rodí tak často, že je zásoba pracovní síly nevyčerpatelná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání