Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kvůli 50 korunám 10 let kriminálu! Kluk oloupil ženu, co by mohla být jeho máma

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní prezidium ČR)
Autor: chal - 
14. listopadu 2018
13:19

Soud poslal do vazby mladíka (19), který při loupežném přepadení okradl ženu (52) o padesát korun. Muži hrozí až deset let vězení. K incidentu došlo 4. listopadu v Lomnici nad Popelkou.

V neděli 4. listopadu večer se vracela 52letá obyvatelka Lomnice nad Popelkou domů z nákupu a cestou se opřela o plot, aby si na chvíli odpočinula. Tohoto okamžiku využil mladý lupič (19) a znavenou ženu přepadl.

Žena policistům řekla, že po ní zločinec nejdřív chtěl jen nějaké drobné, pak jí ale strhnul kabelku z ramene a dvojice se začala přetahovat. Silnější mladík po chvíli zápas vyhrál a s lupem uprchl. K jeho smůle žena hotovost utratila při předešlém nákupu, loupežným přepadením si tak přišel na pouhých 50 korun.

Kriminalisté teenagera navíc po třech dnech díky důležitým informacím, které jim poskytli občané Lomnice nad Popelkou, dopadli. Poměr cena/výkon byl v tomto případě pro zločince značně nelichotivý, za loupežné přepadení, při kterém si přišel na již zmíněných směšných 50 korun, mu totiž hrozí až deset let vězení.

Soud mladého muže poslal do vazby, soudce se totiž s vyšetřovatelem i státním zástupcem shodl, že by mladík mohl v kriminálním způsobu života na svobodě pokračovat nebo se vyhýbat trestnímu řízení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání