Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Senior při opravě studny spadl dovnitř: Z 10metrové hloubky ho zachránili hasiči!

Autor: rc - 
12. listopadu 2018
17:54

Hasiči v pátek vyjížděli na pomoc seniorovi, který při opravě studny spadl dovnitř! Muž se při pádu do 10 metrů hluboké studny uhodil do hlavy, ale naštěstí byl při vědomí a držel se nad hladinou. Hasičům se seniora podařilo dostat v pořádku ven.

V pátek odpoledne opravoval horní okraj studny senior v obci Valšov na Bruntálsku. Ovšem během oprav došlo k nehodě. Senior spadl do deset metrů hluboké studny! Při pádu si poranil hlavu, ale dokázal se držet nad vodou.

Ve studni byly tři metry vody. Na místo okamžitě vyrazili hasiči. „Muž spadl do zhruba deset metrů hluboké kamenné studny s horní betonovou skruží při práci na jejím okraji, údajně při opravě studny. Při pádu se zranil na hlavě, ale statečně se držel nad hladinou. Mohl hýbat všemi končetinami,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči pomocí lezeckého vybavení se snesli do studny a muže dostali ven. „Do studny byl spuštěn člen specializovaného lezeckého družstva ze stanic HZS Moravskoslezského kraje v Bruntálu, který pacientovi nasadil krční límec a přes sterilní krytí hlavy mu na ni opatrně ochrannou přilbu. Zajistil ho do záchranného trojúhelníku a hasiči z obou bruntálských jednotek jej pomocí kladky na trojnožce opatrně vytáhli na laně ven,“ dodal. Seniora do nemocnice dopravil vrtulník.

petrw ( 12. listopadu 2018 19:07 )

a snad ji opravil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání