Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrtící zápas o titul šampiona v boxu. Ital Daghio se poroučel k zemi. Knokaut nepřežil!

Autor: ital - 
6. listopadu 2018
18:25

Znepokojující záběry ukazují, jak byl italský boxer Christian Daghio knokautován ve dvanáctém kole zápasu o titul šampiona polotěžké váhy WBC v Bangkoku. Devětačtyřicetiletého bývalého šampiona v boxu a thajském boxu převezli do nemocnice, kde na následky zranění zemřel.

Italský bojovník a bývalý šampion Christian Daghio (†49) boxoval 26. října v Bangkoku v zápase o titul proti zápasníkovi jménem Don Parueang. V posledním 12. kole však inkasoval několik silných úderů do hlavy a obličeje. Soupeř ho knokautoval. Daghio utrpěl vážná zranění a přímo v ringu jej musel ošetřit tým lékařů.

Následně byl transportován do nemocnice v Bangkoku, kde však poraněním podlehl. Zprávu o smrti potvrdil jeho bratr a manažer Fabrizio. „Christian zemřel tak, jak si vždycky přál, to znamená v ringu. Byl to celý jeho život. Snil o tom, že bude zápasit až do svých 80 let,“ řekl Fabrizio pro italská média.

Christian Daghio, který po sobě zanechal manželku a pětiletou dceru, měl na kontě více než 200 profesionálních zápasů a vyhrál sedm světových titulů v boxu a thajském boxu. Narodil se 4. dubna 1969 v italském městě Carpi.

Před dvaceti lety se z rodné země přestěhoval do Thajska do města Pattaya na východním pobřeží. V Thajsku vedl tréninkové zařízení společnosti Kombat Group a pracoval jako dobrovolník pro turistickou policii.

Celý zápas

doktormediciny ( 6. listopadu 2018 21:25 )

Ja bych to videl jako dan sportu, i kdyz tvrdou.Ve 12 kole byl vycerpan, spatne se kryl.Direkty na hlavu. V amaterskem ringu haze trener rucnik do rinku..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání