Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ničivý požár v Příbrami: Na místě jsou vážně popálení lidé, svědci mluví o výbuchu

Ničivý požár v Příbrami: Na místě jsou vážně popálení lidé, svědci mluví o výbuchu.
Ničivý požár v Příbrami: Na místě jsou vážně popálení lidé, svědci mluví o výbuchu.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, dce - 
5. listopadu 2018
19:33

Nejdřív výbuch a pak ničivý požár zasáhl v pondělí večer byt v Příbrami. Nejméně tři lidé byli vážně popáleni. Hasičům se oheň podařilo po půl hodině dostat pod kontrolu.

V Příbrami v ulici Bratří Čapků hořel v pondělí večer byt v bytovém domě. Hasičům byla událost nahlášena před 18:00, podle svědků požáru předcházel výbuch. „Tři lidé utrpěli popáleniny, podle dostupných informací jde o vážnější zranění, na místě zasahoval vrtulník záchranářů,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu asi půl hodiny od nahlášení, nyní na místě již nehoří. Původní informace hovořily o dvou zraněných.

Na místo podle Gabriela vyjely profesionální i dobrovolné jednotky z Příbrami. „Na místo vyjely dvě jednotky s více kusy techniky, před příjezdem bylo upřesněno, že mělo uvnitř dojít k výbuchu. Jde o plamenné hoření, uživatelé se snažili plameny hasit,“ řekl Gabriel. Hasiči podle něj zasahovali v dýchací technice.

Podle zpravodaje ČTK na místě hořelo ve čtyřpodlažním domě. Ulice nebyla uzavřena, policisté pouze obehnali místo zásahu páskou. Hasiči podle Gabriela nyní prohlížejí ostatní byty, jestli se oheň nikde nešíří, například stoupačkami. Po 19:00 se mohli lidé z ostatních bytů vrátit do svých domovů.

cocumysvole ( 5. listopadu 2018 21:07 )

Že by někdo vařil perníček?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání