Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čech vyhrožoval střelbou na slovenské škole: Útok popsal na Facebooku. Policii tvrdil, že šlo o vtip

Čech vyhrožoval střelbou na slovenské škole: Útok popsal na Facebooku. Policii tvrdil, že šlo o vtip. (Ilustrační foto)
Čech vyhrožoval střelbou na slovenské škole: Útok popsal na Facebooku. Policii tvrdil, že šlo o vtip. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
25. října 2018
20:20

Pořádné pozdvižení mezi slovenskými policisty způsobil jistý Čech. Po internetu vyhrožoval, že vystřílí slovenskou školu. Svá slova dokládal i fotografiemi zbraní a přesným plánem útoku. Když ho speciální jednotka dopadla, vymlouval se, že šlo pouze o vtip.

Případ začala slovenská policie řešit o víkendu, když jim celou věc oznámil místní občan přes Facebook. Ve zprávě sdílel obrázek konverzace mezi ním a českým občanem, jejímž obsahem byly informace o chystaném útoku na slovenské škole. Slovák Čecha přitom vůbec neznal.

„Český občan ve vzájemné konverzaci odeslal slovenskému občanovi zprávy, v nichž popisoval plánovaný útok na jednu ze škol v Bratislavě. Také odeslal fotografie střelných zbraní. Charakter snímků naznačoval, že může jít o skutečné fotografie odesílatele a ne obrázky stažené z internetu,“ popsala slovenská policie.

Policie na nic nečekala a začala ihned jednat. Případ začala řešit národní protiteroristická jednotka Národní kriminální agentury v součinnosti s Odborem počítačové kriminality Úřadu kriminální policie prezidia policejního sboru spolu s českými partnery.

„V průběhu následujících hodin byl český občan ztotožněn, vypátrán a předveden na policejní stanici. Z výslechu vyplynulo, že šlo z jeho strany o žert a zbraně na fotkách se používají na airsoft,“ vysvětlili policisté s tím, že nevylučují, že vtipálka ještě čeká trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání