Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zfetovaný cizinec v Karlových Varech poničil hotel: Hrál si na hasiče a vytopil halu

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
5. října 2018
13:44

Statisícovou škodou skončilo řádění východního cizince v hotelu v Karlových Varech. Při noční procházce po chodbách ničil zařízení, dobýval se za seniorkou na pokoj a jako vrchol všeho vytopil halu, když patrně při hře na hasiče spustil hydrant a chodbu zaléval hadicí. Policie po vandalovi pátrá.

Muž se svého řádění dopustil už 11. srpna v jednom z karlovarských hotelů. Nejprve zničil secesní dvoukřídlé dveře, u kterých rozbil skleněné výplně a dřevěné příčky mezi těmito výplněmi.

„Dále ve vstupní hale odmotal požární hadici, pustil vodu z hydrantu a stříkal vodu všude kolem sebe, čímž halu vytopil, neboť vodu po odchodu do vyšších pater hotelu nezastavil," popsala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Mladý muž v řádění ale neustal - na dvě půlky rozlomil stojan na oblečení v prvním patře. „Následně se měl pokusit vniknout do jednoho z hotelových pokojů, ve kterém byla ubytovaná 70letá cizinka. Po ní požadoval otevření pokoje, a když žena odmítla, začal kopat do dveří a uzamčené dveře vyrazil. Žena mu řekla, že zavolá policii a on z místa odešel," uvedla Týřová.

Podle policie byl vandal zřejmě pod vlivem návykových látek. „Dle popisu hostů, kterým výtržností narušil spánek, by se mělo jednat o muže přibližně 180 cm vysoké střední postavy, s blonďatými vlasy, jenž mluvil ruským jazykem," dodala mluvčí.

Majitel hotelu odhadl vzniklé škody na přibližně půl milionu. Pokud mladíka z videa poznáváte, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání