Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při nelegálních závodech luxusních aut zabili tátu Štefana (†57): Rodina se na pohřbu hroutila žalem

Autor: ital - 
6. října 2018
08:01

Nepředstavitelný žal svírá oravskou rodinu, která přišla při tragické nedělní nehodě o milovaného syna, manžela a otce Štefana (†57). Ten zahynul, když do jeho vozu čelně narazil polský řidič vozu Porsche Cayenne, který se s kamarády honil po slovenských silnicích. Štefan zrovna vezl svou manželku a syna Michala do Žiliny, kde studuje. Zdrcená rodina Štefanovi nyní vystrojila pohřeb.

Trojice polských řidičů, z nichž každý řídil jiné luxusní auto, svou zběsilou jízdou způsobila v neděli na Slovensku vážnou dopravní nehodu, při níž zemřel nevinný člověk a otec od rodiny. Jeho manželka skončila v nemocnici s vážnými poraněními. Syn Michal, jenž rovněž seděl v nabouraném vozidle, vyvázl, ale utrpěl obrovský šok, z nějž se doposud nevzpamatoval.

Policie předvedla trojici Poláků před soud a dala návrh na vzetí do vazby. Okresní soud v Dolním Kubíně nakonec uvalil vazbu jen na Marcina L. (42), který řídil již zmíněné porsche, které nabouralo do Štefanovy fabie.

Novinář Lukasz K. (26), jehož jméno je v Polsku velmi známé z automobilových portálů, musí zaplatit pokutu ve výši téměř 4 000 Kč, čímž byl přestupek vyřešený a dál už stíhaný nebude. Zatímco syn známého polského podnikatele Adam Szigulinski (27) bude muset uhradit kauci okolo 500 000 Kč a bude stíhán na svobodě.

Pohřeb nevinného muže

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách zdrcená rodina vyprovodila Štefana na poslední cestu. Smuteční obřad proběhl v obci Oravský Podzámok, odkud zesnulý muž pocházel. Pochovali jej manželka a syn společně s dalšími příbuznými, blízkými a sousedy.

Místní farář se pokoušel uklidnit truchlící rodinu a zdůrazňoval, aby polské řidiče neodsuzovali. „Vím, že je to pro vás těžké, ale odpusťte jim. Sami teď musí žít s těžkým svědomím z toho, co vám způsobili. Váš otec a manžel se teď jistojistě prochází po nebeských zahradách a shlíží na vás,“ promluvil farář k příbuzným.

Po svaté mši se všichni vydali z kostela na hřbitov, kde Štefana pochovali. Poslední sbohem mu přišel dát hojný zástup obyvatel Oravského Podzámku. Kostel byl natolik přeplněný, že četný dav zůstal stát venku, jelikož se dovnitř nevešel.

sigmae ( 6. října 2018 10:03 )

Rezešovou Maďaři zavřeli do báně, a tady SLováci jsou na ty svi.ně krátcí ?

sigmae ( 6. října 2018 10:01 )

tak moment a co Rezešová ?

sores ( 6. října 2018 09:42 )

Mužský si potřebují celý život něco dokazovat a hrát si! Jako malé jim stačí malé hračky a věkem větší a větší. Nemají starosti s dětmi jako matky ani s domácností tak si hrají tak, že při tom i zabijou.

ja-stana ( 6. října 2018 08:30 )

Ty svi-ně polský zavřít a zahodit kliče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání