Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hazardéři z Polska způsobili tragickou nehodu: Za zabití Štefana jim hrozí vězení

Autor: msj - 
2. října 2018
15:10

V neděli se trojice polských pirátů silnic proháněla v luxusních autech po slovenských silnicích. Kvůli bláznivé rychlosti a bezohlednosti jeden z nich způsobil tragickou dopravní nehodu, při které zahynul řidič protijedoucí Fabie, Štefan (†57).

Štefan v autě vezl svou rodinu. Zběsilá honička Poláků ho ale připravila o další milované chvíle se svými blízkými. Zraněním po čelním nárazu totiž podlehl během převozu do nemocnice. Jeho manželka (50) vyvázla s poraněním hrudníku a skončila v nemocnici v Dolnom Kubíne. Na zadních sedadlech seděl jejich jedenadvacetiletý syn, který utrpěl lehčí zranění.

Všechny tři polské řidiče policie zadržela a obvinila je z obecného ohrožení. „Dvaačtyřicetiletému obviněnému muži hrozí v případě dokázání viny trest odnětí svobody na dva roky až pět let. Dalším dvěma mužům hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ uvedl pro portál Topky tiskový mluvčí žilinské policie Radko Moravčík.

Všichni řidiči prošli dechovou zkouškou. Ani jeden z nich nebyl pod vlivem alkoholu. „Policisté dvaačtyřicetiletému řidiči Porsche omezili osobní svobodu a převezli ho na policejní stanici. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslená na 35.500 eur (asi 900 tisíc korun),“ uvedl Moravčík.

Se svolením prokurátora zadrželi policisté také 27letého řidiče Ferrari a 26letého řidiče Mercedesu. Podle mluvčího hodlá vyšetřovatel případu požádat soud, aby na všechny tři muže uvalil vazbu. Další okolnosti jsou podle Moravčíka otázkou probíhajícího vyšetřování. 

mirkli ( 2. října 2018 15:44 )

Dva až pět? Za tuto prasárnu, kterou si tři blbečci honili ego. Mrtvý dostal definitivu, a řidiči kteří to zavinili tak skoro nic. To hlava nebere!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání