Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V teplickém lomu zmizeli potápěči: Na místo vyrazili experti z Brna

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Jihomoravského kraje)
Autor: ČTK, lm - 
26. června 2018
20:00

Už několik hodin pátrají policisté po dvojici potápěčů, která se nevrátila z ponoru v teplickém jezeře Barbora. Potápěči z ústecké zásahové jednotky bohužel nebyli úspěšní, na místo tak vyrazili experti z Brna.

V jezeře Barbora u Teplic pátrají policisté po dvou potápěčích, kteří se v úterý při dopoledním výcviku nevynořili. „Ponořili se čtyři lidé a dva z nich zůstali pod vodou. Na místo jeli naši potápěči, ale jejich pátrání nebylo úspěšné,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Pohřešované muže budou nyní hledat odborníci na potápění do větších hloubek z Brna, kteří na místo dorazili odpoledne. Vodní nádrž je totiž místy hluboká až 60 metrů. Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová ČTK řekla, že ve vodě budou dnes specialisté pohřešované hledat, dokud to dovolí podmínky.

Podle televize Nova šlo o výcvik profesionálních hasičů Severočeských dolů. "V rámci speciálního potápěčského výcviku jednotky profesionálních hasičů Severočeských dolů došlo k mimořádné události, která se udála mimo naše báňské provozy. Do skončení šetření Policií České republiky se nebudeme k této záležitosti blíže vyjadřovat," řekl Nově mluvčí Severočeských dolů Bílina Lukáš Kopecký.

jasnovidec01 ( 26. června 2018 20:59 )

No pane jo,když už se utopí i potápěči ,tak to je něco...co se jim mohlo přihodit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání