Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes zakousl Vlastíka (†1) v Přerově. Policie ze smrti dítěte obvinila muže, je to nejspíš příbuzný

Autor: shp, ČTK - 
26. června 2018
09:54

Policie navrhla obžalovat v případu ročního Vlastíka z Přerova, kterého napadl a usmrtil pes, třicetiletého muže. Jde nejspíš o příbuzného. Obviňuje ho z usmrcení z nedbalosti, muži hrozí až šest let vězení. Tragédie loni před Silvestrem otřásla místním sídlištěm i celým Českem.

Prohlásila to přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pes napadl ročního chlapce v bytě v přerovské části Předmostí na konci prosince loňského roku. Podle informací ČTK byl muž v osudnou chvíli v bytě. Policie již případ ukončila, nikdo jiný obviněn nebyl.

Neštěstí se stalo loni 29. prosince v bytě panelového domu v přerovské místní části Předmostí při návštěvě babičky napadeného chlapečka. Na dítě v bytě zaútočil pes, který podle neoficiálních informací patřil sestře matky napadeného dítěte.

Pes je v současné době v útulku a o jeho dalším osudu rozhodne v trestním řízení soud, doplnila policejní mluvčí. V jakém vztahu k dítěti byl obviněný muž, policie neuvedla, šlo ale s největší pravděpodobností o rodinného příslušníka.

Bližší informace k případu s ohledem na rodinnou tragédii nechce policie komentovat. Podle matky dítěte nešlo tragédii zabránit. „Ano, umřelo mi dítě. To, co se stalo, je tragédie. Viníkem není nikdo. Na začátku asi byla provokace mého dítěte,“ řekla Blesk.cz.

Viník opravdu není žádný. Někteří na mě útočí, že to byla moje sestra. Já se můžu za ni postavit, ona za to absolutně nemohla. Trpíme tím všichni,“ dodala. Naopak otec zakousnutého Vlastíka tvrdil, že zvíře bylo nezvladatelné a útočilo často, a to dokonce i na svou majitelku.

Lopez333 ( 30. června 2018 10:08 )

 V žádném případě za to nemůže pejsek.pani sama přiznala že dítě pejska provokovalo.pejsek měl mít jinou výchovu pak by se nic nestalo

marcelinka007 ( 30. června 2018 08:21 )

Vy asi nejste normální, chudák pejsek.A co chudák dítě??? V dnešní době je vše postavené na hlavu. Z týrání zvířat se všichni můžou pos..t ,pořád jsou toho plný stránky a sociální sítě a když někdo ublíží či zabije dítě..jedna zmíňka a dost. Kdo dal našemu národu právo, rozhodovat , které zvíře je nadřazené druhým zvířatům. pro někoho je posvátná kráva a my si ji klidně zabíjíme. Pro ně jsme zase barbaři my. Nikdy nemůže být zvíře srovnáváno a řešeno na stejné úrovni, jako člověk. Fakt začínáme být národ magorů.Za chvíli přijde doba, že budeme obviněni z týrání zvířat, když zabijeme myš. Chudinka...že

kukuku ( 26. června 2018 15:56 )

Určitě zlý roční kluk argentinskou dogu kousnul jako první ... a ta to vzala "oko za oko, zub za zub". Teď se to ale určitě pejskovi zalíbilo a zakousne ve svém okolí všechny děti nejmíň do pětadevadesáti let.

markisa27 ( 26. června 2018 14:56 )

Vůbec toho psa neměli nechávat s ročním chlapečkem samotného, nikdy člověk neví co takovému psovi prdne v hlavě. Ještě ke všemu roční dítě mohlo zvedat ruce a pes na něj zaútočil. Za to hlavně můžou ti co byli doma měli dávat pozor, ten malý to chudák odnesl a musel umřít

kukuku ( 26. června 2018 13:28 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání