Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena si při závodě v Krkonoších propíchla nohu trekingovou holí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Horská služba Jeseníky)
Autor: ČTK - 
17. června 2018
08:01

Při dálkovém pochodu Krakonošova stovka se v sobotu v lokalitě Slezské boudy na hřebenech hor vážně zranili dva turisté. Záchranáři nejprve ošetřovali muže, který si při pádu poranil hlavu. Později vyráželi k ženě, která si při pádu propíchla trekingovou holí stehno.

Muž upadl na hřebenové cestě Česko-polského přátelství v blízkosti Slezské boudy. "Na místo jsme ihned vyrazili ze stanice v Peci pod Sněžkou a souběžně také naši polští kolegové z horské služby GOPR. Muž si při pádu způsobil několik hlubokých tržných ran," uvedl k zásahu horský záchranář Tomáš Novák. Muž byl celou dobu při vědomí a po transportu do Pece pod Sněžkou si jej převzali zdravotničtí záchranáři.

Krátce na to záchranáři vyráželi ke Slezské boudě znovu k ženě, která si propíchla trekingovou holí stehno asi deset centimetrů od třísla. "Hůl pronikla skrz celý stehenní sval a zůstala v ráně. Záchranáři ránu ošetřili a podařilo se jim odstřihnout trčící hůl asi deset centimetrů nad ránou," uvedl Zeman. Hůl naštěstí nezasáhla tepnu. Zraněnou ženu do nemocnice přepravili přímo od Slezské boudy záchranáři vrtulníkem.

Pochodu Krakonošova stovka, jehož vznik sahá do roku 1966, se každoročně účastní kolem 800 lidí. Pochod má několik tras, nejdelší měří 100 kilometrů a startuje již v pátek večer. Ostatní trasy mají start v sobotu dopoledne. Kolem Slezské boudy letos vedla trasa o délce 55 kilometrů. Star a cíl pochodu je ve Vrchlabí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání