Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Škrcení ji vzrušovalo, marně se vymlouval odsouzený Jan. Za pokus o vraždu dostal 12 let

Jan prý sekerou plánoval svoji bývalou jen vystrašit.
Jan prý sekerou plánoval svoji bývalou jen vystrašit.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jh - 
14. června 2018
22:10

Janu Š. (29) hrozilo až 18 let vězení. Svoji družku opakovaně týral, až jí nakonec sekerou rozdrtil žebro a poranil plíci. Ačkoliv měl obžalovaný spoustu výmluv, Krajský soud v Ostravě měl jasno: šlo o jednoznačný pokus o vraždu. K incidentu došlo v v Mrsklesech na Olomoucku.

Odsouzený prý sekerou plánoval svoji bývalou jen vystrašit. Brutální škrcení toporem od rýče pak údajně patřilo k jejich sexuálním praktikám. Tomu ale odporuje výpověď postižené ženy a její kamarádky, které se podařilo násilníka včas zastavit. Jen díky ní se nedostal ke kladivu či nůžkám, které plánoval použít. Jan měl v době incidentu navíc zákaz se s ženou vídat, protože ho již dříve obvinila ze znásilnění.

Podle předsedy senátu Eduarda Ondráška šlo v nejmírnějším případě o nepřímý úmysl zabít: „Pokud někdo na někoho zaútočí sekerou, přetne mu žebro, nelze to kvalifikovat jinak,“ řekl podle webu Novinky.cz.

Případ je o to tragičtější, že pár má společného syna. Týrané ženě se však jistě ulevilo. Odsouzený ji údajně týral a pronásledoval delší dobu. Podle Jana Š. mu jeho bývalá družka neustále lhala a ubližovala a násilí využíval jen jako způsob vymáhání pravdy.

Video: Sexuálně zneužíval školačky: Natáčel s nimi porno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání