Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bestiální vrah, který ukryl tělo milenky na dně Orlíku, je volný! Soud nařídil propustit Mikuše

Autor: lm - 
6. června 2018
11:28

Vladimír Mikuš (52), který před 11 lety brutálně zavraždil svou milenku Marcelu S. (†37), míří na svobodu! Městský soud v Praze zamítl stížnost státního zástupce a ve středu nařídil jeho podmínečné propuštění. Informoval o tom deník Právo.

Mikuš zamíří na svobodu po odpykání 11 let z původně čtrnáctiletého trestu. Městský soud smetl ze stolu stížnost státního zástupce Richarda Petráska, který nesouhlasil s dubnovým rozhodnutím Obvodního soudu pro Prahu 6. Zástupce argumentoval rok starými posudky, v nichž znalci došli k závěru, že vrah je zdatný manipulátor a neprojevil dostatečnou sebereflexi. Tehdy byla jeho žádost o podmínečné propuštění soudem zamítnuta a podle státního zástupce se za rok nic nezměnilo.

Nadřízený soud se ale příklonil na stranu znalců, podle nichž Mikuš už není společnosti nebezpečný. „Soud v neveřejném zasedání rozhodoval o stížnosti státního zástupce, kterou zamítl a vydal příkaz odsouzeného propustit z ruzyňské věznice,“ potvrdila nám mluvčí soudu Markéta Puci. Mikuš tak míří na svobodu, přičemž mu soud určil sedmiletou zkušební dobu a probační dohled.

Případ 1. oddělení

Mikuš v roce 2007 udusil svou milenku, kolegyni z farmaceutické firmy, tak, že ji svázal drátem, přelepil jí ústa a nos lepicí páskou a přetáhl jí přes hlavu igelitový pytel. Poté ji vložil do bedny, v níž vyvrtal otvory a zatížil ji kameny, aby klesla pod vodu. Ženu zavraždil pravděpodobně ze žárlivosti. Potom odcestoval do zahraničí a do Česka byl eskortován až po několika měsících.

Justice ho původně uznala vinným z ublížení na zdraví s následkem smrti, protože policii se nedařilo objevit tělo pohřešované ženy. Bednu s ostatky našli rybáři v Orlické přehradě jen několik dní před odvolacím jednáním, a soud poté čin překvalifikoval na vraždu. Lékař skutek popíral a snažil se jej svést na manžela oběti. Jeho kauza byla také zfilmována jako jeden z dílů seriálu Případy 1. oddělení.

nika70 ( 6. června 2018 19:00 )

Na tu kauzu si velmi dobře pamatuju už od jejího začátku, kdy byla Marcela Sekáčová teprve nezvěstná. Ten haj.zl ji zabil zákeřně. Byl na to předem připravený. Je to inteligentní člověk a o to vyšší by měl být trest. Jak je možný, že takhle brutálně a zákeřně ji zavraždil a dostal jen 14 let?!

zada ( 6. června 2018 18:42 )

No takovýho tady mezi sebou opravdu potřebujem, ach jo, a cože tak najednou a tak v podstatě mírný trest. Komu "podržel" že může ven????

sores ( 6. června 2018 18:05 )

Za úmyslné vraždění měl ale dostat doživotí nebo 30 let! Janoušek nikoho nezabil i když se vyplatil z trestu. Svin.s.ké české zákony na h.o.v.no!!!!!

agfor ( 6. června 2018 16:02 )

Nechci se ho zastávat. Zabil ženskou, trest si odseděl - na rozdíl od mafiána Janouška, který je "těžce" nemocný.

Monikay ( 6. června 2018 15:37 )

Kdyby byl souzen v USA, asi by tak dobře neskončil. Divím se že za tak zákeřnou vraždu a lhaní dostal tak málo. Soudy se mi tady zdají neskutečně mírné. Kdy budou myslet hlavně na oběti?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání