Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kučera z šarlatánského AKTIP: Na chronickou bronchitidu psal vitamíny...a penízky se kutálely

Autor: Jan Doležal, Tomáš Koníček - 
4. června 2018
05:40

Vymýšleli si, tahali z nemocných lidí desetitisíce s tím, že je vyléčí... Teď se buňka šarlatánů institutu psychosomatické medicíny AKTIP rozpadá. Jedním z končících je i lékař Michael Kučera (74). Ten Blesku tvrdil, že nemá s lidmi z AKTIP nic společného. Podle výpovědi už druhého »léčeného« člověka je však jasné, že mezi ně Kučera zapadá více než dobře.

Žádné léky na recept ani doklad o zaplacení, vyhozené tisíce a efekt NULA. Tak Mirek (65) ze středních Čech popsal Blesku Kučerovy metody. Léčil se u něj on i jeho syn (6). Když bylo malému rok a půl, vážně onemocněl a kvůli chronickému zánětu průdušek se jeho zdravotní stav stále zhoršoval. Čtyři roky chození po doktorech ani lázně nepomohly. Rodiče byli zoufalí, a pak najednou objevili na internetu ordinaci MUDr. Michaela Kučery.

Hůř a hůř

Syna vyšetřil na Kardivaru a naordinoval potravinové doplňky. Zpočátku to vypadalo, že léčba zabírá, pak ale bylo synovi hůř a hůř,“ popisoval Blesku Mirek. Doktor rodičům prý vysvětlil, že doba je ještě příliš krátká na to, aby došlo ke zlepšení. „Může nastat ještě další zhoršení,“ tvrdil Kučera po třech měsících léčby.

20 tablet denně

Klučina tedy dál užíval potravinové doplňky a máma s tátou věřili, že se stane zázrak. „Jakmile se jeho stav ještě víc zhoršil, doktor okamžitě navýšil dávkování medikamentů. Došlo to tak daleko, že syn polykal dvacet tablet colostra denně,“ vypočítal otec dítěte. Za šest návštěv u MUDr. Kučery během deseti měsíců zaplatili rodiče 3600 korun a za léky, které jejich synovi nepomohly, utratili 15 000 Kč.

Ze zdravého nemocný

Mezitím co chlapec polykal neškodné vitaminy, jeho táta Mirek jednoho dne zkolaboval v práci. V nemocnici zjistili, že to byla jen únava a že je v pořádku. On chtěl mít ale jistotu, a tak se sám objednal k MUDr. Kučerovi. „Vyšetřil mě a řekl, že mi nefunguje okysličování krve, imunita není taková, jak má být, a »vnitřní organismus« nefunguje tak, jak má, a že to se mnou může kdykoliv seknout znova,“ řekl Blesku Mirek. „Vy berete léky na vysoký cholesterol? To je to nejhorší svinstvo, vyhoďte je,“ nařídil mu prý Kučera a naordinoval potravinové doplňky. Dvouměsíční »léčba« stála Mirka 7100 Kč.

 

Video: Většina výživových doplňků je podvrh!

Video  Většina výživových doplňků je podvrh!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

priserka ( 4. června 2018 10:16 )

AKTIP pořád ještě funguje ??????? Všechny zavřít, až zčernají

hajne ( 4. června 2018 09:49 )

těmhle rádoby doktorům sebrat doktoráty až do smrti.Toto nejsou lidi natož doktoři,ale skurvenci kterým bych usekal ruce.Založit si živnost na lidském neštěstí na to musí mít člověk pořádný žaludek Ať chcípnou hajzlové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání