Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Extáze s logem piva zabila na festivalu tátu (†20) a dívku (†18): Pořadatelé ho okamžitě ukončili

Autor: shp - 
28. května 2018
12:25

Šli za hudbou, tancem a přáteli. Na Mutiny Festivalu 2018 v anglickém Portsmouthu však udělali oba fatální chybu, které nestihli ani pořádně litovat. Mladý tatínek Tommy Cowan (†20) a teprve osmnáctiletá dívka Georgia Jones zemřeli poté, co si na festivalu vzali zelené extáze s logem piva Heineken. Zanedlouho poté zkolabovali a zemřeli.

Mutiny Festival nabízel dva dny hudby. Na hudební akci až pro 15 tisíc příznivců hudby měli vystoupit Dizzee Rascal, Craig David nebo Sean Paul. Festival byl však kvůli tragickému úmrtí dvou mladých lidí předčasně ukončen. Sami pořadatelé se rozhodli, že nebudou riskovat životy dalších návštěvníků, kteří by mohli přijít do styku se smrtící extází.

Oba incidenty mezi sebou nesouvisely. Tommy a Georgia se neznali. Při vyšetřování úmrtí vyšlo najevo, že dívka si vzala pilulky rovnou dvě. Pak se jí zastavilo srdce a do plic se jí dostala krev. Podobný osud potkal i Tommyho, který se v roce 2016 stal otcem a svého synka velmi miloval. Dvouletý chlapec se s tatínkem již nikdy nesetká.

Příbuzní zemřelých zahltili sociální sítě dojemnými vzkazy. „Nemůžu uvěřit, že je pryč. Byl to dobrý přítel a skvělý otec,“ napsala jeho partnerka na Facebooku. „Budeš chybět hodně lidem, kteří s tebou mají tolik vzpomínek. Je to jako bychom spolu mluvili včera. Mám tě rád, kámo,“ napsal jeho kamarád.

Mladíkův otec Damian Cowan (43) řekl listu The News: „Byl zábavný, miloval svůj život a svého chlapce. Byl pro mě vším. Byl to dobrý chlapík, bohužel udělal špatné rozhodnutí." Oplakávána je i Georgia. „Mojí holčičce bylo teprve 18 a byla plná života. Jen doufám, že její osud zabrání někomu dalšímu, aby skončil stejně,“ řekla Janine Milburn.

VIDEO - Policie představuje svůj úlovek: Drogy zabavené dealerům po smrti maturantky Báry

Video  Policie představuje svůj úlovek: Drogy zabavené dealerům po smrti maturantky Báry  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

crush ( 28. května 2018 14:21 )

Holka skutočne plná života nepotrebuje predsa extázu na to, aby sa bavila! Obaja boli tupci, keď zhltnú bársčo, aby sa vôbec dokázali baviť.

1_2_3 ( 28. května 2018 13:22 )

Nachápu proč lidé potřebují drogy, je to přeci jen berlička, ale hodně nebezpečná.

Nezadat ( 28. května 2018 13:21 )

Žádného feťáka nelituji,je to horší jak obtížný hmyz a když vidím jak se Piráti snaží zlegalizovat drogy,tak je mě z nich na blití

jasnovidec01 ( 28. května 2018 13:08 )

Správná volba !!!takhle mají končit všichni feťáci ,čím víc tím lépe..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání