Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza H. píše z vězení: Ponižování a myšlenky na sebevraždu!

Autor: Lucie Šulcová - 
24. května 2018
05:00

Na záběrech televizních kamer působí sebevědomě, jako by si Tereza H. (22) hrozbu dlouhých let v pákistánském kriminále vůbec nepřipouštěla. Teď ale ve velmi otevřené zpovědi, kterou zaslala Blesku, přiznala, že za mřížemi uvažovala i o sebevraždě.

Tereza H. se Blesku skrze prostředníka ozvala už podruhé. Pětistránkový dopis však tentokrát působí mnohem otevřeněji.

Dívka, jíž hrozí za pašování devíti kilogramů heroinu až čtrnáct let vězení, odmítá, že by svou situaci brala bez emocí, jak by se mohlo z jejího vystupování u soudu zdát. "Není to tak. Nebudu ale vykládat, jak to psychicky nezvládám. Jak mě tady ze začátku ponižovali a jak jsem to chtěla v lednu celé ukončit! Lidé si řeknou, že si za to můžu sama. A z poloviny budou mít pravdu - měla jsem zůstat doma!" šokovala.

Záběry z prvních jednání skutečně potvrzují, že tehdy bezstarostně rozhodně nepůsobila. Po čtrnácti dnech za mřížemi k soudu přišla skleslá, zahalená do tmavého šátku a se slzami v očích odříkala na kameru vzkaz pro své rodiče.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

Pak ale svůj postoj změnila a začala působit sebevědoměji. "Jsem pozitivní člověk a vše beru s humorem. Mé motto je: NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ. Až mi dá soudce trest smrti, nebo život ve vězení, pak teprve budu brečet a třeba i na kameru. Zatím se snažím myslet na to, že tam venku, u nás na mě čekají, a to mě drží!" vzkázala domů.

Tereza v dopise Blesk.cz přiznala myšlenky na sebevraždu Tereza v dopise Blesk.cz přiznala myšlenky na sebevraždu | Archiv Blesku

Nad vodou může Terezu držet i naděje na to, že se domů vrátí brzy, ať už soud rozhodne jakkoli. Ministerstvo spravedlnosti totiž kvůli jejímu případu usiluje o to, aby byla s Pákistánem uzavřena dohoda o vydávání vězňů. Podmínkou však bude to, aby si trest odseděla celý.

pomoooc-hori ( 29. května 2018 06:34 )

Blábolim, ty máš víc nicků než kašpar zdenekk.

pomoooc-hori ( 29. května 2018 06:30 )

Ty woe, to bude seriál na pokračování. Všechny kamarádky kujvy se k tomu budou vyjadřovat. Jděte už s tim do pérdele. Denně deset článků o houně.

dingous ( 26. května 2018 16:48 )

Aha, dobrej návod, pašujte drogy a kdyby vás chytli, řeknete že jste si mysleli, že to je mouka, hodinky, lepidlo, porno, hlína pro kytky, prášek proti blechám, umělá inteligence, prezervativy nebo sbírka koránů. A blbí soudci vám to uvěří a pustí vás, chudáčky nevinné. Stanley vám to garantuje, má s tím už zkušenosti. Když navíc budete mladá prostitutka, bude se vás Stanley denně zastávat na diskuzích. A to se vyplatí!!!

Stanley1000 ( 26. května 2018 08:26 )

Smutek v jejích slovech je, ale lítost tam moc necítím, spíš smiřování se s osudem a v části určené Simoně vztek. A to pořádná dávka. Ale jinak musím říci, klobouk dolů, je to statečná holka. Jsem přesvědčen o tom, že kdyby se na jejím místě ocitl kdokoli z nás (sebe nevyjímaje), tak jsme posraní strachy, že by nás museli 4x denně přebalovat, protože bychom ani na ten záchod nedošli, jak by nám vibrovala kolena.

Stanley1000 ( 26. května 2018 03:32 )

 Ono, co tu teď napíši bude zase sousto, ale budiž. Pokaždé, když myslím na Terezu, nemohu nevzpomenout na Číňanku z Hong-Kongu, jménem Angel Mou-Pui-Pheng, kterou zadrželi v Singapuru s heroinem v kufru a taky přiznala, že věděla, že pašuje, ale myslela, že jsou to hodinky. Odsoudili ji k smrti a pověsili. S tady si taky kladu otázku, zdali věděla i heroinu, anebo byla přesvědčená, že jsou to skutečně ty cibule. Protože, pokud nevěděla o droze, pak pověsili někoho, kdo měl dostat maximálně pokutu za snahu vyhnout se clu, a že popravili nevinnou. A tentýž pocit jsem něl i v případě Terezy a začal si dávat střípky mozaiky dohromady a nabyl jsem jistoty, že je její výpověď pravdivá.. Naštěstí jí provaz ani doživotí v případě odsouzení, nehrozí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání