Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Psa téměř uvenčili k smrti: Teriér měl pomáhat studentům od stresu. Vyčerpali ho, až dostal z lidí fóbii

Psa málem uvenčili k smrti: Malý teriér měl bránit stresu studentů, sám z nich měl psychické problémy.
Psa málem uvenčili k smrti: Malý teriér měl bránit stresu studentů, sám z nich měl psychické problémy.  (Autor: Profimedia, Internet)
Autor: dce - 
14. května 2018
12:02

Skutečně bizarní případ se stal na univerzitě v Cambridge. Vedení školy představilo nový způsob, jak studenty zbavit stresu ze zkoušek. Umožnili jim si "pronajmout" pejska, kterého mohli venčit, hladit a mazlit se s ním. Jenže malý teriér se stal natolik oblíbeným, že veškeré venčení pro něj málem skončilo špatně!

Fenku Jack Russella Twiglet univerzita přijala, aby studentům pomáhala od stresu, podobně jako to v poslední době dělají školy ale i firmy v celém světě. Jenže projekt se těšil takové oblibě, že to s Twiglet málem dopadlo hodně špatně.

Studenti si teriérku mohli zamluvit přes internet vždy na hodinu, po kterou s ní mohli třeba chodit na procházku. Jenže popularita byla taková, že Twiglet byla rezervovaná i na osm hodin denně. Protože pro fenku byly ony hodiny se studenty prací, byla na konci každého dne extrémně vyčerpaná.

To se u ní pak projevilo - paradoxně k celému projektu - stresem. Fenka po zkušenostech začala reagovat na cizí lidi strachem a přestala se na procházky těšit. Vedení školy tato situace velice překvapila, protože Twiglet znali jako velmi veselou a aktivní fenku.

Projekt tak velice rychle skončil - Twiglet se vrátila do klidu univerzitní kanceláře a na další zkouškové se škola rozhodla, po aktuálních zkušenostech, nového psa nepořizovat.

ki33 ( 14. května 2018 19:16 )

Universita? Vysokoškolští studenti? Universitní pracovníci? A kdo tam studuje a na co? To jako nikoho nenapadlo? Proto má dnes titul každý mimoň. Tak to už chápu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání