Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomáš se na Vánoce zřítil v Tatrách a přišel zde o sestru: Teď ukázal, jak ho nehoda poznamenala

Autor: dce - 
10. května 2018
19:15

Tomášovi se na Vánoce kompletně změnil život. Se svou sestrou Lucií se vydal do Tater, aby společně zdolali místní vrcholky hor. Domů se ale nevrátili – po několik metrů dlouhém pádu Lucka zahynula a Tomáš skončil v kritickém stavu v nemocnici. Nyní na Facebooku zveřejnil fotografie z rehabilitací, kde je vidět, jak ho nehoda poznamenala.

Uplynuly už více než čtyři měsíce od tragické nehody dvojice Čechů v Tatrách. Vánoce byly pro české turisty na Slovensku obzvláště smutné – zemřeli zde během 48 hodin celkem tři Češi. Tomáš F. (23) otřesný pád přežil, nikoliv ale bez následků. Několik dní nebylo vůbec jisté, zda přežije.

Nyní už pilně rehabilituje a připravuje se na další výlet do hor. Čeká ho ale dlouhá cesta – na fotografiích, které zveřejnil na sociálních sítích, ukazuje, jak ho pád poznamenal. Pozdrav s přáním brzkého uzdravení mu poslal i známý horolezec Reinhold Messner.

Na Facebooku Tomáš také zveřejnil jednu z posledních konverzací se svou sestrou Lucií (†30), když se připravovali na výlet do Tater. Smutně poukazuje na fakt, že si na „procházku“ do hor vzali jen mačky a čepici, protože brát helmu, na tak snadný výšlap, jim přišlo zbytečné.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání