Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Moderátor Hauptvogel smutní za vozíčkáře Zdeňka: Velmi mě to zasáhlo! Byl to bojovník

3. května 2018
19:03

Sám měl drsnou bouračku, jejíž následky si nese dodnes, a proto dokáže ocenit ty, kteří se statečně rvou s osudem. Moderátor Tomáš Hauptvogel přiznal, že ho velmi zasáhla zpráva o úmrtí známého české vozíčkáře Zdeňka Kircha (†51), který už patrně nemohl snášet své bolesti a sáhl si na život. Pro Hauptvogela ale i přesto zůstává obrovským bojovníkem.

Policista Zdeněk Kirch (†51) z Karlových Varů celý život aktivně sportoval, v roce 2009 se mu ale během jediné sekundy obrátil život naruby. Při jedné ze svých milovaných vyjížděk na kole totiž nešťastně spadl na betonový sloupek a zlomil si páteř. 

Přestože bojoval s obrovskými bolestmi, snažil se pomáhat druhým, které stihl podobný osud. Mezi handicapovanými byl ikonou. Jako první se na handbiku účastnil závodů horských kol a sám založil seriál MTB handiCUp. S bolestmi se dlouho statečně pral, minulý pátek ale boj vzdal. „Když ty bolesti nebudu moct vydržet, tak vezmu pistoli a prostřelím si hlavu. A je to hotovo,“ přiznal již dříve  v rozhovoru s dokumentaristkou Silvií Dymákovou v rámci jejího projektu Příběhy lidí.

Smutná zpráva šokovala i moderátora FTV Prima Tomáše Hauptvogela. „Zdeněk byl velký bojovník a choval jsem k němu obrovský respekt! Musím říct, že mě tato zpráva velmi zasáhla,“ napsal na svém facebookovém profilu a k příspěvku připojil dojemný vzkaz od Zdeňkových kolegů z paracycling týmu Černí koně.

Tomáš Hauptvogel sám ví, jaké to je, když se vám obrátí život naruby. Moderátor před třemi lety za jízdy vylétl z motorky poté, co mu na křižovatce nedal přednost osobní vůz. Ve špitále tehdy strávil celé dva týdny a podstoupil hned několik operací, dodnes se ale potýká s následky bolestivého pádu. Letos v únoru musel znovu pod kudlu a lékaři mu při plánované operaci odstranili část železa z nohy, které měl v těle téměř tři roky a způsobovalo mu velké bolesti při chůzi.

 

Zobrazit celou diskusi