Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na bankomatu byla ukryta past, poznáte jaká? Odhalil ji policista mimo službu

Autor: shp - 
11. května 2018
05:28

Na první pohled vypadal tento bankomat jako každý jiný. A pro většinu lidí by tak vypadal i na druhý nebo další pohled, ale ne pro britského policistu, který si šel zrovna mimo službu vybrat peníze. Jeho trénovanému oku neuniklo, že je v zařízení ukryta past.

Inkriminovaný bankomat se nacházel ve Westminsteru. Jak policista odhalil, byla v něm skrytá kamera připevněná ke slotu na platební karty a schovaná pod krytem.

Konstábl mimo službu vyčenichal skrytou kameru nahrávající číselnou klávesnici na tomto bankomatu,“ napsala MPS policie na svém Twitteru a vše doložila fotkami.

Strážci zákona proto varují před podobnými nástrahami a vyzývají k tomu, aby si lidé otestovali dotykem slot na karty a kryli si klávesnici při zadávání pinu. K obdobným podvodům dochází i v Česku.

VIDEO: Ondřej Penc o prevenci při výběru peněz z bankomatu.

snehulak ( 12. května 2018 08:49 )

Objevný článek z přátelské západní ciziny o tom, co se tu dělávalo už před pěti lety. Že by se ti čmoudi přesunuli do Anglie?

elopapx ( 11. května 2018 17:29 )

Za ty prachy , co si nestydaté nenažrané banky účtují by mohla být prováděna několikrát denně kontrola všech bankomatů a měli by za to ze zákona ručit!!! Toto je vrchol arogance bank !!! Kasírovat to jo,ale ručit , to ne. Za chvíli ,aby si cestující prohlíželi i autobus ,zda je v pořádku, ne ?

Desterz ( 11. května 2018 17:17 )

Banky s vámi hezky vdrbaly, milí majitelé karet. Svou povinnost obsloužit vás na přepážce vám hezky hodili na hlavu, takže oni ušetří, zatímco vy na své vlastní riziko navštěvujete kdovíjak neprověřené automaty a navíc pořád šilháte přes rameno, jestli vás někdo zezadu nechce vzít něčím po hlavě. Dobře vám tak. Jak jste si banky vycvičili, tak s vámi jednají.

ivoadller ( 11. května 2018 15:25 )

Dost humpolácky provedené, toho by si nevšiml jen blbec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání