Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výbuch plynu srovnal bytovku se zemí: Zahynuli čtyři lidé, přes 20 zraněných

Autor: ČTK, lm - 
4. března 2018
15:36

Čtyři lidé v západopolské Poznani zemřeli a dalších 21, z toho dvě děti, utrpělo zranění poté, co se na ně dnes ráno zřítila část čtyřpodlažního domu. S odvoláním na zástupce místních úřadů o tom informuje televize TVN24. Tři lidé mají těžká poranění. Možnou příčinou zřícení domu byl výbuch plynu.

Na místě pracuje více než 160 hasičů, pátrají, zda se pod troskami domu nenacházejí ještě další lidé. Podařilo se jim vytáhnout muže, který byl pod rozvalinami a s nímž měli od začátku kontakt. Do záchranné akce se zapojili i pátrací psi.

V domě bylo kolem 20 bytů. "Nejdřív byla rána, pak se dům zhoupl, z oken vyletěly tabulky," cituje portál gazeta.pl jednu z obyvatelek domu. "Celé okolí zahalil hustý oblak prachu. Pak začali lidé křičet, volat o pomoc, část z nich plakala. Stihla jsem si jen obléct bundu, boty, vzít si peněženku. Nemám nic," řekla.

Hluk byl dobře slyšet i během mše, která se konala v nedalekém kostele. Později na prosbu záchranářů přestaly zvonit zvony tohoto kostela, aby nerušily při práci s naslouchacími zařízeními.

Budova byla postavena před druhou světovou válkou. Frontczak varoval, že hrozí, že se zřítí. Zatím spadla tři patra.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání