Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Případ vyvražděné rodiny na Ústecku: Vrah měl tou dobou už dávno sedět ve vězení za vykrádání hrobů a podvody

Autor: dce - 
31. ledna 2018
18:51

Jen těžko vysvětlitelná vražda Aleše (†63) a Marie S. (†45) postupně získává jasnější kontury. Oba pachatelé měli pestrou kriminální minulost a zkušenosti s vězením. Hlavní pachatel a údajný vrah měl navíc prohlásit, že se do vězení už vrátit nehodlá. Pak spáchal sebevraždu. Navíc tou dobou už měl měsíc sedět za vykrádání hrobů a podvody.

S podrobnějšími informacemi o pachatelích přišla středeční MF Dnes. Miroslav B. a Jaroslav T. se 7. ledna večer vydali do chatové osady u Střížovic na Ústecku. Chtěli krást – Miroslav B. si šel k rodině údajně pro osm milionů korun, svému komplici slíbil pět set tisíc. Kde k takové informaci přišel, není jisté – rodina byla totiž bez prostředků.

Oba muži svázali Marii s Alešem i jejich tři děti (9, 13 a 20). Jaroslav T. pak odešel a co se v chatě dělo dál, není jasné. Miroslav B. měl zastřelil oba rodiče a pak venku i sebe. To radši zemřu, než abych šel znovu do vězení.“ Toto měl podle MFD Miroslav B. říci na Silvestra své partnerce.

Do vězení ho soud poslal na rok za podvody, současně byl souzen i za vykrádání hrobů, při kterém byla škoda vyčíslena na jeden milion korun. Do vězení měl nastoupit 4. prosince, soud mu na jeho žádost nástup odložil na 3. ledna. Ani tehdy ale nenastoupil. Když se po něm začal soud i policie shánět, zjistili, že už je po smrti.

„Nikdy bych neřekl, že by Benák vraždil, a nevěřím, že spáchal sebevraždu. Říkal jsem i policajtům, že to spíš vypadá, jako by ho zastřelil před chatou někdo třetí. Přece kdyby byl v takovém afektu, že zastřelil dva lidi, zastřelil by i sebe taky uvnitř,“ uvedl synovec druhého z pachatelů Jaroslava T.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání