Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůzné detaily vraždy v Doubici: Martin Ch. dívky škrtil 5 hodin! Zabít chtěl obě, u přítelkyně to ale nedokázal

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
30. ledna 2018
16:06

Seděl s rodiči své budoucí oběti v kuchyni, lhal a vymýšlel si a už tehdy zřejmě věděl, že bude vraždit. Zatímco bývalý novinář Martin Ch. (35) čeká ve vazbě na soud, vyplouvají na povrch odporné podrobnosti jeho zločinu.

Advokát Martina Ch. u vazebního soudu po činu tvrdil, že jeho klient vraždit nechtěl a netušil, že by jeho jednání mohlo ke smrti kterékoli z dívek vést. Vyšetřovatelé jsou ale přesvědčeni o opaku.

Podle rodičů zavražděné dívky si Martin Ch. pro ně dopředu připravil lest. "Vydával se za otce kamarádky naší dcery, asi aby v nás vzbudil důvěru a my souhlasili, aby přespala mimo domov. Abychom si mysleli, že bude v bezpečí a pod kontrolou," řekl Mladé frontě Dnes otec čtrnáctileté dívky.

K přespání bohužel došlo už za pár dní. Dívenka tehdy znovu odjela se svou kamarádkou k Martinovi Ch. do Doubice kvůli tomu, co obě milovaly - jízdě na koních. Potom zavolala rodičům, kteří jí tam dovolili přenocovat.

5 hodin hrůzy

Trojice podle listu nejprve odjela nakoupit do Liberce a mladší z dívek pak šla vyvenčit psa. Netušila, že se v chatě právě začíná naplňovat hororový scénář. Martin Ch. pak svou přítelkyni dovedl do horního patra, kde ji spoutal předem připravenou stahovací páskou. Dívka prý byla na podobné sexuální hry zvyklá, netušila ale, že tentokrát jí půjde o život. Začal ji totiž škrtit.

Po hodině se do chaty vrátila i mladší dívka. Zaklepala na okno a Martin Ch. jí přišel otevřít. Hned za dveřmi ji omráčil paralyzérem a vynesl k druhé dívce do patra. Tam ji spoutal a obě dívky pak dlouhých pět hodin škrtil provazem, který měl připravený.

Podle Mladé fronty Dnes v osudný den neměl s žádnou z dívek pohlavní styk. Jeho advokát se na možnou souvislost se sexualitou svého klienta sice odvolává, policisté jsou však přesvědčeni, že Martin Ch. vše vykonal proto, aby poznal, jaké to je usmrtit člověka.

Zavolej si pomoc

Podle nich chtěl zabít obě dívky, nakonec to ale nedokázal. Zřejmě kvůli citovému poutu starší z nich nakonec rozvázal a odvezl autem do České Kamenice. Dokonce jí prý dal mobil a instrukce, co má říkat, až si zavolá pomoc. Zuboženou dívku nakonec našel kolemjedoucí řidič. Oběť pak v nemocnici policisty upozornila, že v chatě je ještě její kamarádka. Té už bohužel nebylo pomoci. Policisté ji našli pod poklopem, kam ji její vrah pohodil.

Martinovi Ch. hrozí za brutální vraždu čtrnáctileté dívky dvacet let vězení nebo i výjimečný trest. Podle psychologických posudků byl v době činu příčetný a plně si uvědomoval, co dělá.

sama005 ( 31. ledna 2018 13:01 )

Hosi,vratme se k tematu,please Toho uchyla,ktery zabiji jen tak pro poteseni zavrou a zase pusti..a co bude dal?

zasranejblesk ( 31. ledna 2018 10:30 )

Rakosnick > Mám taky jednoho psa je to rasa kavkazský pastevec a přesně ho učím agresi na takový kriply jako jseš ty Přesně takový humusáky jako ty co maji strach ze psů tak přesně tohle ten můj pozná a jde po nich. Rakosnicku takovou nulu jako ty bych nechal zdechnout u pangejtu ale svýho psa bych nosil na zádech ))

flora ( 31. ledna 2018 08:43 )

A ty rodiče dívenky jsou co ? retardovaní? Vrah jejich dcery se vydával u nich v kuchyni za otce kamaráda jejich dcery. Rodiče při pohledu na tohoto "otce" nepojali ani podezření jak asi vypadá jeho "syn"? Své dcery se na nic nezeptali? Nebo dcera o téhle sehrané komedii s vlastními rodiči věděla a rodičům odkývala, že je jedná o "otce " jejího kamaráda? Ať si i rodiče sáhnou do svědomí.

johanvonbahnhof ( 30. ledna 2018 23:42 )

Hrozné! Měli by to utratit...

mim33 ( 30. ledna 2018 23:24 )

Typický produkt dnešní doby. Autor knihy Podnikatelé desetiletí o predátorských podnikatelích typu Jančura a spol. ( goo.gl/EkAtmQ ), sám taktéž predátor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání