Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobus s dětmi havaroval na Hradecku: Zraněno je 11 lidí

Autor: ČTK - 
14. prosince 2017
15:38

V Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku dnes před 13:00 havaroval plně obsazený autobus s dětmi ve věku osm až devět let. Narazil do kruhového objezdu. Lehce bylo zraněno osm dětí, dvě učitelky a řidič. 

Záchranáři zraněné převezli do nemocnice. ČTK to řekly mluvčí hasičů Martina Götzová a policie Iva Kormošová. Autobus narazil do kruhového objezdu na silnici první třídy číslo 11 mezi Hradcem Králové a Prahou. Jel ve směru od Chlumce nad Cidlinou na Hradec Králové.

Policie nevylučuje, že příčinou nehody mohla být náhlá zdravotní indispozice řidiče. Alkohol u řidiče policie vyloučila dechovou zkouškou. Hasiči na místo nehody poslali z Hradce Králové evakuační autobus pro odvoz dětí.

Část dětí z havarovaného autobusu po nehodě přestoupila do druhého autobusu, který vezl další skupinu dětí. Provoz na silnici nehoda neomezila. Další okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Video: Podívejte se nehodu autobusu na Plzeňsku

Video  Nehoda autobusu, který převážel školáky, a osobního auta na severu Plzeňska  - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

JerryK ( 14. prosince 2017 18:29 )

myslím od doby havárie.... Blesková rychlost reportérů mě nepřekvapuje.

JerryK ( 14. prosince 2017 18:25 )

áááá, "PLESK" už našel fotky. Po pěti hodinách alespoň nějaká změna...

JerryK ( 14. prosince 2017 17:30 )

https://hradec.idnes.cz/nehoda-autobusu-chlumec-nad-cidlinou-dv9-/hradec-zpravy.aspx?c=A171214_14085 9_hradec-zpravy_the

JerryK ( 14. prosince 2017 17:02 )

Pracuji pro společnost, která měla tuto bouračku. Jen pro informaci, řidiči je 70 let a pamatuje dobu, kdy byl "pan řidič", ne jako nynější jednání. Zřejmě zdravotní problém. Je to nedostatkem řidičů. Jedni přesluhují a druhé vozíme z Ukrajiny. A "PLESK" si neumí ani zajistit foto, co se stalo. Zkuste IDNES

moiaza ( 14. prosince 2017 15:52 )

Kdysi za volantem autobusu mohl sedět jen "pán" šofér. Musel mít 21 let a 3 roky praxe na nákladním vozidle. A to si musel ještě hodně počkat, až mu byla dána důvěra. Autobus řídili ti nejlepší z nejlepších. A dnes? Na autobus dělají zkoušky naprosto nezkušení řidiči. Během 3 měsíců si rozšíří ŘP z pionýra na autobus a hned vozí lidí. Ze zedníka je za 3 měsíce i dříve, zkušený řidič autobusu. (nechci urazit zedníky, je to příklad.)A tak to pak dopadne. Vím o čem píší, autobus jsem řídil přes 30 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání