Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž z Olomoucka se na návštěvě pokusil zabít svou partnerku: Vraždě zabránila kamarádka

Muž z Olomoucka se na návštěvě pokusil zabít svou partnerku: Vraždě zabránila kamarádka. (Ilustrační foto)
Muž z Olomoucka se na návštěvě pokusil zabít svou partnerku: Vraždě zabránila kamarádka. (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR, Jana Pecharová)
Autor: ČTK - 
7. prosince 2017
13:04

Olomoučtí kriminalisté obvinili z pokusu vraždy bývalé partnerky devětadvacetiletého muže z Olomoucka. Ženu podle nich brutálně napadl tento týden v pondělí na návštěvě u jejich společné známé. Muže soud poslal do vazby, hrozí mu deset až 18 let vězení. Napadená žena skončila v olomoucké fakultní nemocnici.

Útok se odehrál podle policistů v pondělí v noci v rodinném domě v jedné z obcí na Olomoucku. Předcházela mu hádka mezi bývalými partnery. „Po vzájemném slovním napadání muž ženu napadl fyzicky velmi brutálním způsobem. V dalším napadání mu zabránila majitelka domu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Útočníka přivolaní policisté zadrželi na místě činu. „Policisté zraněné ženě poskytovali první pomoc až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Ženě způsobil život ohrožující zranění, která si vyžádala urgentní ošetření a hospitalizaci v nemocnici,“ doplnila policejní mluvčí.

V Olomouckém kraji jde letos podle informací ČTK o sedmý případ vraždy či pokusu o ni. Naposledy obvinili v říjnu kriminalisté z vraždy čtyřiadvacetiletého muže, který má podle nich na svědomí vraždu bezdomovce ve Šternberku na Olomoucku. Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd, kriminalistům se podařilo všechny objasnit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání